Sant Joan de Puig Redon

Torà - Sant Joan de Puig Redon

Junt a la masia de Can Millet al petit nucli de població de Puig-redon trobem la capella de Sant Joan de Puig-redon , documentada en el testament de l’any 1062 de Golfred a favor del seu fill.
Torà - Sant Joan de Puig Redon

La capella, curosament restaurada, és una construcció de planta rectangular d’una sola nau, coberta amb volta de canó amb llunetes, sense absis diferenciat. La porta principal és d’arc de mig punt adovellat amb la data de 1859 a la dovella central, data que correspondria a una reforma portada a terme a l’edifici, qui sap si malmès pels conflictes bèl·lics del segle XIX.
Torà - Sant Joan de Puig Redon
Torà - Sant Joan de Puig Redon

A la façana de ponent, cantó que per l’interior es correspon amb el cor, hi ha un petit ull de bou i culmina la façana un petit campanar d’espadanya amb frontó triangular coronat per una creu. La capella per la banda nord es troba annexada a un cobert de principi del segle XX. Al mur de llevant hi ha una petita espitllera a la part dreta. La coberta és de doble vessant. L’interior, amb cinc trams de volta de canó amb llunetes, es troba completament enguixat. Presideix l’altar la imatge de sant Joan Baptista , amb les imatges de sant Sebastià i sant Antoni abat als costats. Al mur nord s’obre una capella amb imatge de la Verge .
Torà - Sant Joan de Puig Redon
Població: Torà

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web