Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
Sant Esteve de Palautordera - Tast de Titelles 2023

La maduixa a Sant Cebrià de Vallalta ***

Les primeres maduixes del Maresme es varen cultivar a primers del segle XX, d’una manera accidental. A can Sala de Calella varen comprar uns plançons d’arbre a França. Al peu hi havia un planter de maduixer, que varen aprofitar i varen sembrar a les vinyes. Aquesta varietat es va adaptar molt bé a Sant Cebrià , a la part solella dels rostos i gràcies a la qualitat del terrer (o sauló). Les collites eren molt primerenques, però hi havia un inconvenient: la varietat “Calella” aguantava molt poc i era de mal conservar.

Sant Cebrià de Vallalta - Maduixes
Sant Cebrià de Vallalta - Maduixes


A través de Sant Cebrià es varen introduir a la comarca altres varietats de maduixots, gràcies a la vinculació comercial de can Puig amb Califòrnia i per la importació de ceps empeltats sobre peu americà, resistent a la plaga de la fil·loxera. A partir d’aleshores es va comprar el planter de maduixer a Califòrnia, bressol de la investigació de les noves varietats de la maduixa.

A principis dels anys 80 hi va haver la màxima extensió del cultiu ja que la producció es distribuïa per tota la península i s’exportava. Tanmateix, la impossibilitat de mecanitzar el conreu i la plantació de grans extensions al sud de la península són la causa que s’hagin reduït molt les hectàrees cultivades.

Actualment, els pagesos que queden cultiven les maduixes tot l’any i s’han especialitzat a fer un producte de més qualitat. Les maduixes del Maresme són apreciades per la seva dolçor, aroma i frescor.

En els últims anys el sector agrícola s’ha diversificat recuperant altres cultius i emprant tècniques més respectuoses amb l’entorn i el consumidor.

Informació proporcionada per l’Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta i amb la col·laboració de Centre d’Estudis de Sant Cebrià (CESC).
 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Sant Cebrià de Vallalta - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cardona - Festa de la Sal 2023
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web