Ara Lleida Estiu 2020
Experiències per Catalunya

Platges i cales de l'Ametlla de Mar ***

Visita Virtual

PODEU VISITAR-LES VIRTUALMENT EN 360º


El terme de l’Ametlla forma una mena de triangle, un dels costats del qual correspon a la costa. Aquesta alterna fronts rocosos amb platges d’arena grossa i cales. Alguns accidents d’aquesta costa són d’argiles i graves de color rogenc, mentre que la punta de l’Estany Podrit, la punta de l’Àliga i la cala de l’Àliga són de calcàries blanquinoses. La costa de l’Ametlla de Mar té 16 km configurats per cales i platges verges de gran bellesa. El seu perfil abrupte, constituït per penya-segats amb vegetació típicament mediterrània, converteixen aquest sector de costa  mediterrània en un espai natural de característiques singulars.

Ametlla de Mar, L' - Cales i platges


A la zona de Sant Jordi d’Alfama trobem la cala Lo Ribellet, la cala Vidre i la platja de Sant Jordi de sorra fina que contrasta amb el caràcter abrupte de bona part de la costa de l’Ametlla de Mar. L’accessibilitat, la qualitat de la seva sorra i de les seves aigües i els seus serveis les converteixen en espais destacats.

L’Ametlla de Mar compta amb nombroses cales: Arandes, Bon Capó, L’Àliga, Estany Tort, Cementiri, L’Ambrosia, Llenya, Llobeta, Pepo, Punta de l’Àliga; i platges: L’Alguer, Estany Gras, Estany Podrit, Estany Tort, Illot, Pixavaques, Port Olivet, Santes Creus, espais rocosos tots ells de grava i còdols que contrasten amb la suavitat de les platges de sorra. La bellesa del paisatge que l'envolta es veu complementada per allò que amaga el fons marí, un seguit de formacions rocoses amb passadissos que només es poden descobrir amb la pràctica del submarinisme. Espais, alguns d’ells, mariners a l’entorn del quals hi ha petits nuclis de carrerons estret de cases blanques.

Ametlla de Mar, L' - Cales i platges
Ametlla de Mar, L' - Cales i platges


La urbanització de Roques Daurades amaga la petita i acollidora cala Bon Caponet caracteritzada per l’alternança de zones d’arbres i roques de tons càlids, un indret ideal pels amants de la tranquil·litat i els espais verges. La platja de Bon Caponet ha estat habilitada per a gossos.

Les característiques de la cala Calafató i de la platja de Calafat expliquen que la zona de Calafat hagi estat de sempre una zona destacada dins del municipi, que ha marcat alguns dels seus períodes històrics més destacats com el de la romanització. Tant la cala com la platja es caracteritzen per la suavitat de les seves fines sorres.

Ametlla de Mar, L' - Cales i platges
Ametlla de Mar, L' - Cales i platges


Finalment tindríem l’agrupament de la urbanització Tres Cales, amb cales com Cala de les Ampolles, Cala Forn i Cala Mosques, formant part d'una zona d'important interès natural pels seus valors ecològics i paisatgístics,  i platges com la de Xelín o la del Torrent del Pi, d’aigües cristal·lines envoltades de vegetació, essent aquesta última una platja naturista.

 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Ametlla de Mar, L´ - Ajuntament
On Menjar
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web