|
El mes de març arrencarà amb una nova edició de la fira gastronòmica de la Garriga, que comptarà amb parades de productes artesans, tastos, itineraris guiats, activitats infantils... i amb el producte estrella del municipi com a protagonista. La 12a edició de la Fira de la Botifarra de la Garriga tindrà lloc els dies 2 i 3 de març, amb una inauguració prèvia el divendres 1 de març al vespre. Com és habitual, la Fira de la Botifarra tornarà a ser l’aparador del producte artesà estrella de la Garriga. L’esdeveniment comptarà amb els espais habituals: la Buti Aula, on es faran tastos diversos (cerveses, vins, embotits i formatges); el Buti Kids, amb el seu programa d’activitats infantils; i el Buti Tast, l’espai gastronòmic a la plaça de l’Església, on les persones visitants podran degustar la botifarra de les cansaladeries de la Garriga. L’esdeveniment, enguany, comptarà amb 40 paradistes a l’espai firal, que oferiran els seus productes de proximitat i elaboració pròpia: formatges, embotits, pastisseria, pans, ratafia i destil·lats, cerveses, coques, làctics, rebosteria, melmelades, herboristeria, mels, vins i caves. I, evidentment, la botifarra de la Garriga. Com és habitual, la fira es repartirà entre la plaça de l’Església, la plaça de Can Dachs, el carrer del Centre i el carrer dels Banys. Com cada any, els objectius de la Fira de la Botifarra són promocionar el municipi, i en particular, la botifarra; donar a conèixer l’ofici de la cansaladeria i la Garriga com a destinació cansaladera; potenciar el caràcter agroalimentari de l’esdeveniment; fer visible el potencial gastronòmic del municipi; reforçar la marca col·lectiva Botifarra de la Garriga com un espai de promoció, cultura, dinamització econòmica, investigació i gastronomia; i fomentar el marc de col·laboració amb les entitats de la Garriga. La Fira de la Botifarra comptarà amb les complicitats de diverses entitats del sector de l’alimentació i arrelades al territori, com l’Associació agrària, Agromosaic, l’Associació de productors i elaboradors d’oli d’oliva del Vallès Oriental i el Gremi de carnissers de Barcelona; així com amb la col·laboració de l’Associació Cultural Corpus de la Garriga, els Geganters de la Garriga, l’EMAD, Ràdio Silenci, Projecte Mexcla’t i el Centre de Visitants. Precisament, el Centre de Visitants de la Garriga programarà itineraris guiats relacionats amb l’alimentació i la gastronomia, i amb el modernisme. El sector restaurador del municipi també s’implicarà amb la Fira, oferint plats especials de botifarra garriguenca.
|
|