Platges de Montgat ***

Visita Virtual

PODEU VISITAR-LES VIRTUALMENT EN 360º


Montgat - Platges
Montgat - Platges


Platja Cala Taps. Coneguda popularment amb aquest nom per la seva proximitat amb la reconeguda fàbrica de “Lejía Conejo” desmantellada l’any 1995; era habitual trobar-se amb gran quantitat de taps provinents d’aquesta indústria. El saber popular és certament inescrutable!

Platja de les Roques. Les roques que no es van utilitzar per les obres de la via del tren i que s’havien extret del turó per perforar el túnel vam ser utilitzades per construir una escullera a la costa; al seu redós es va consolidar la platja que es coneix com de les Roques.

Montgat - Platges

vMontgat - Platges
Montgat - Platges


Platja de les Barques. És fàcilment identificable en el relleu marítim de Montgat. Des de sempre les barques dels mariners es guardaven en aquest tram de sorra, davant mateix del barri de pescadors.

Platja de Can Tano. Aquesta platja conserva el renom de Joan Pont Battle, qui fou alcalde de Montgat de Mar –i no hem comès cap error en la denominació del municipi-. L’octubre de 1938 la Generalitat va determinar la divisió del terme en dos municipis, mesura que va ser aplicada durant molt poc temps. Els veïns del barri de Montgat van demanar la segregació de la resta del municipi.  No deixa de ser curiós que el territori que des d’antic es coneixia com Montgat va haver de cedir el nom a favor del que era el barri de les Mallorquines i al seu propi va haver d’afegir “de Mar”. Després de la guerra, Montgat va retornat al seus límits i unitat territorial, deixant de considerar-se només la zona de les Mallorquines.

Montgat - Platges

Montgat - Platges
Montgat - Platges


Platja de Monsolís. Davant mateix de l’Estació de Montgat Nord s’ubica aquest tram de platja de Montgat. Pren el nom del marquesat de Monsolís, nissaga nobiliària propietària de gran part del terme municipal.

Platja dels Toldos. I les denominacions populars tornen a determinar una altra vegada el nom d’aquesta platja. Per què dels Toldos? Doncs simplement perquè enfront mateix hi havia una petita fàbrica on es fabricaven tendals.

Montgat - Platges

Montgat - Platges


 

Consorci de Turisme

Diputació

Població: Montgat

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Montgat - Ajuntament
On Menjar a Montgat (Restaurants)
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació Barcelona (tots els portals) 2020
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web