Festes

Festes majors de municipis
Ancestralment és la festa gran en honor al patronatge d’una localitat. Sardanes, concerts, balls, espectacles infantils, canelons, cava, escudella... motius de festa grossa i trobada familiar.
Festes tradicionals
En moltes ocasions l’entorn religiós, i, en d’altres, antigues vinculacions paganes, han generat actes festius, trobades, aplecs, que han anat dotant els pobles de la seva idiosincràcia i d’un caràcter propi.
Festes gastronòmiques
Cargols, escudelles, calderes, arrossos, fruites, embotits... Del camp i de l’obrador al carrer. Quina millor festa pot haver-hi sinó aquella que se celebra a l’entorn d’un bon àpat!
Festes majors de carrers, barris i pobles
Germanor entre escales, banderetes, garlandes de bombetes de colors, rialles d’infants entre pluges de confetti, àpats... permeten que els veïns es retrobin a l’entorn de la seva festa.
Recreacions històriques
La recuperació de la història i de la memòria d’un país i d’un poble no és merament un fet anecdòtic sinó que permeten fer del passat una vivència lúdica i participativa.
Esdeveniments singulars
Tot poble o comunitat disposa de trets festius certament singulars, molt arrelats a les pròpies vivències. Són l’esperit d’un poble i, per tant, irrepetibles arreu de la geografia.
Actuacions Castelleres de Catalunya
Els castells són una de les manifestacions culturals més genuïnes i singulars d'Europa, consistent en la construcció de torres humanes de fins a nou i deu pisos d'alçada.
Pessebres Vivents i Monumentals
Els pessebres són una tradició nadalenca que es projecta més enllà de la inicial religiositat. Especialment destaquen els Pessebres Vivents on les escenificacions a l’aire lliure són protagonistes.
Parcs de Nadal i Salons de la Infància
Per Nadal els infants gaudeixen d’un aturada de les activitats escolars. És un bon moment per gaudir del lleure i de l’entreteniment en aquestes dates màgiques, per participar en activitats lúdiques, esportives, artístiques ...
Passions
Si parlem de teatre popular a Catalunya, cal parlar de les representacions de la Passió. Són obres on es recrea la Passió, Mort i Resurrecció de Jesús. El seu origen es remunta a representacions medievals que s’efectuaven ...

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web