Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella

Parc de Riella d'Agramunt

Agramunt - Parc de Riella


Aquesta zona lúdica i paisatgística de la capital del Sió és el primer parc conegut que té com a protagonista la poesia visual; la poesia concreta només fa servir lletres i l’espai blanc del full de paper i per contra, la poesia visual introdueix la imatge.

Agramunt - Parc de Riella


L’espai porta el nom de Riella que és el nom fictici que Guillem Viladot va donar a Agramunt. Està protagonitzat per escultures inspirades en les obres d’aquest narrador i poeta agramuntí. Autor de diverses novel·les, i literat molt interessant per la seva obra poètica, gràcies als seus poemes-objectes i la mateixa prosa poètica. Cal recordar que el primer llibre de Poesia Visual que s’edità a Espanya l’any 1965 fou NOU plast poemes, publicat a Agramunt, amb poemes de Viladot i fotografies de Planimetries de l’escultor Leandre Cristòfol.

Agramunt - Parc de Riella

Agramunt - Parc de Riella


El projecte consisteix en traslladar a l’exterior el poema visual de Viladot “Formes de vida”, amb el que l’escriptor va resumir el concepte de l’existència a partir de cinc paraules: nen, noi, home, món, nyac. La darrera que simbolitza la mort, té forma d’un taüt de pedra, a diferència de les altres quatre que tenen la forma de grans escultures metàl·liques que reprodueixen lletres. El conjunt ha estat elaborat per l’empresa Jové-Balasch que ha construït les escultures d’acer i Tnumarga que ha dissenyat el conjunt de l’espai.


Agramunt - Parc de Riella

Agramunt - Parc de Riella


Alguns dels seus poemes es reprodueixen a redós de les escultures. Mereixen certament gaudir de la seva lectura.

Agramunt - Parc de Riella
Agramunt - Parc de Riella

Agramunt - Parc de Riella 
Població: Agramunt

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Agramunt - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web