Museu Municipal de Nàutica i Espai d'Art Cinètic Jordi Pericot al Masnou


Museu Municipal de Nàutica
És un lloc ideal per conèixer-hi la història de la costa catalana , ja que, a través dels diferents àmbits del Museu, es poden recórrer totes les etapes que ha viscut Catalunya d’una manera breu i didàctica:

1. La mar blava : Aquest espai permet conèixer com és el nostre fons marítim i quines espècies s’hi poden trobar.

2. L’antiguitat : El Museu conserva una col·lecció important de peces arqueològiques des del neolític i especialment de l’època romana, fruit de les excavacions realitzades en una rica vil·la romana de la població.

3. El naixement d’un poble : A través de les restes locals es pot conèixer tota la història de la costa del Maresme, dels pobles de pescadors i les seves torres de vigilància.

4. Les embarcacions del Masnou : A través de les peces del Museu es pot entendre el funcionament de les antigues drassanes, la importància de l’ofici de mestre d’aixa i totes les feines vinculades a la navegació: els boters, ferrers, corders, fabricants de veles, etc.

5. La navegació : La col·lecció està relacionada amb la nàutica i destaca per la seva qualitat. S’hi poden trobar aparells de navegació, una pinacoteca de tema marítim i mostres de maquetes navals.

6. El comerç : En aquest àmbit, es pot reviure l’època més rellevant de la nostra població, endinsar-se en la dura vida dalt d’un vaixell durant els viatges transatlàntics del segle XIX i conèixer quines eren les rutes més habituals.

7. L’herència marinera : S’hi poden veure les diferents arts de pesca que han arribat fins als nostres dies a partir de tota una sèrie d’objectes relacionats amb aquest ofici.

8. El Masnou del segle XX : A través d’imatges desconegudes i música inèdita del compositor Lluís Millet, es podrà gaudir d’un audiovisual de la història més recent de la població.

Espai d’Art Cinètic Jordi Pericot

L’Espai d’Art Cinètic Jordi Pericot és l’única col·lecció permanent d’art cinètic de l’Estat i és fruit de la donació feta per aquest artista a l’Ajuntament del Masnou. Aquesta sala, inaugurada a finals del 2011, és un espai modern en el qual es pot veure una mostra de tot el conjunt de l’obra de Jordi Pericot dividida en sis àmbits, segons les diferents etapes per les quals ha evolucionat la seva trajectòria:

1. Les albors del cinetisme. París (1963-1972)

2. El moviment per la reflexió. Miralls guerxos (1965-1968)

3. El moviment per la refracció. Plàstic estriat (1966-1971)

4. El mòdul cinètic T. Tronc de con (1968-1972)

5. La tensió entre ésser i buit. Formes, colors i buits (1971-1974)

6. El cinetisme orgànic. Les figures retòriques (1981-1984)
 
Horaris
Visites guiades per a grups al Museu (més informació: 93 557 18 30)
Població: El Masnou

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web