Capella de la Mare de Déu del Remei

Tal com es diu, hi havia en aquest lloc l’anomenada casa Simó , la que avui és la casa Busquets . D’entre les vaques que d’aquesta casa sortien a pasturar, dues, apartant-se de les altres, anaven sempre fins al lloc on hi havia la imatge de la Verge.i els seus bramuls extraordinaris propiciaren que fos trobada la imatge en una petita cova , lloc on van edificar una petita capella dedicada a la Mare de Déu. La petita cova on es va trobar la imatge ocupa un racó de la capella, a la dreta de l’altar, amb un relleu a terra al·lusiu a la troballa.


Caldes d’Estrac - Capella de la Mare de Déu del Remei
Caldes d’Estrac - Capella de la Mare de Déu del Remei

La imatge de la Mare de Déu del Remei és de fusta pintada, en actitud sedent. Correspon a una imatge moreneta de la Verge, portant el seu Fill al braç esquerre i un pomell de flors a la ma dreta. El Nen, també de faccions morenes, presenta actitud de beneir amb la ma dreta i amb l’esquerra sosté la bola del món. La imatge actual data dels anys 40 del segle XX, substituint la desapareguda imatge original desapareguda durant la guerra civil de 1936.


Caldes d’Estrac - Capella de la Mare de Déu del Remei

Diu la tradició que al cap de molts anys de la seva troballa, arribats els corsaris turcs per mar, van saquejar l’església i es van voler emportar la imatge. Quan ja la tenien a la porta una força sobrenatural els va impedir de treure-la del recinte, fugint i deixant-la just al llindar. Fou un tal Montserrat Pi, qui al trobar-la fora del seu lloc, la retornà al seu altar. La imatge tenia un dit o un braç trencat que la mateixa persona el va retornar al seu lloc sense haver quedat rastre de la trencadura. La Verge en agraïment va dotar a aquest tal Montserrat amb la virtut de poder guarir amb medicines altres persones que tinguessin algun dels seus membres fora de lloc, gràcia que passà de pares a fills.


Caldes d’Estrac - Capella de la Mare de Déu del Remei

La capella de la Mare de Déu del Remei, patrona de Caldes compta amb una gran devoció, essent múltiples els favors que han rebut els devots a aquesta sagrada imatge.

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
On Menjar
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web