Fundació Palau i Fabre a Caldes d'Estrac

La Fundació Palau es va inaugurar al mes de maig de l’any 2003 i té com a vocació conservar, exhibir i difondre el fons artístic i documental de Josep Palau i Fabre.

Josep Palau i Fabre es considera un dels especialistes més prestigiosos en l’àmbit mundial sobre la vida i l’obra de Pablo Picasso, del qual també era amic personal. Poeta, dramaturg, contista i assagista, és una de les grans personalitats de la literatura catalana dels nostres temps i ha connectat la cultura catalana amb els corrents artístics més importants del segle xx gràcies a la seva relació amb personalitats com ara Picasso, Artaud, Octavio Paz, Cocteau, Lorca , etc.

La Fundació Palau exhibeix de forma permanent part del seu fons artístic. L’exposició permanent s’inicia amb l’àmbit Barcelona 1900-1936, que proposa un recorregut pel context cultural i social en què es va formar el jove Palau i Fabre. Hi trobem les obres del seu pare, Josep Palau Oller , i d’autors del seu entorn artístic: Torres García, Mompou, Rebull, Nonell, Nogués

A la sala Estimat Picasso es presenten les obres del genial pintor. A més de contemplar les diverses tècniques creatives que va utilitzar, podem copsar l’ingent treball de Palau sobre Picasso i comprovar la llarga relació d’amistat entre ambdós.

L’àmbit Defensa de l’avantguarda es dedica a autors com Miró, Clavé, Juli González o Gargallo . També incorpora el testimoni de la col·laboració de Palau amb artistes com Ràfols Casamada o la seva relació amb pintors com Tàpies i Ponç , i amb els més actuals Barceló i Perejaume .

La Fundació Palau integra, a més, un important fons documental i bibliogràfic sobre Picasso i l’art i la literatura catalanes del segle XX , destinat tant a públic nacional com internacional, i organitza exposicions temporals, conferències i altres manifestacions culturals al voltant de qualsevol de les diferents variants de la creació artística, sigui en el terreny plàstic, teatral o poètic.
 
Horaris
Per ampliar informació: www.fundaciopalau.cat

 
Població: Caldes d'Estrac

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web