Ajuntament

La necessitat de construir un edifici més ampli que donés cabuda a tots els serveis del vell edifici de l’Ajuntament del carrer d’Amunt (casa consistorial, escola i habitatges del mestre i del secretari municipal) va portar a la creada Junta d’Obres a encarregar un projecte a l’arquitecte Gaietà Buïgas i Monravà, autor també del monument a Colom (Barcelona) i del Balneari Vichy Català (Caldes de Malavella).
Sant Andreu de Llavaneres - Ajuntament
Sant Andreu de Llavaneres - Ajuntament

El nou edifici, construït sota les bases del neoclassicisme, consta de planta baixa i dos pisos. La característica que marca l’edifici és la composició simètrica i una façana molt austera, amb obertures remarcades per una motllura llisa.
Sant Andreu de Llavaneres - Ajuntament

A la planta baixa les obertures són d'arc. En el primer pis les obertures, que donen lloc a balcons sortits, presenten coronaments en forma de frontons semicirculars i triangulars que es van alternant. Al pis superior les obertures, a manera de finestres, són més petites que les del pis inferior i únicament emmarcades per la motllura llisa. El coronament de la façana és mitjançant un capcer mixtilini, amb una part central més alta, on hi ha el rellotge, rematada per un frontó triangular.

Consorci de Turisme

Diputació

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació Barcelona (tots els portals) 2020
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l�Ebre amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web