Experiències per Catalunya
AMIC - Generalitat de Catalunya - Fas 6 anys (lateral esquerra tot el web)

Hospital Xifré d'Arenys de Mar

Arenys de Mar - Hospital Xifré

Arenys de Mar - Hospital Xifré

L’Hospital Xifré fou costejat per l’arenyenc Josep Xifré Casas, indià que va fixar la seva residència a a Nova York el 1823 on va crear diverses empreses i institucions bancàries de manera que va reunir una fortuna considerable. Al marge de finançar algunes construccions culturals com un teatre a Arenys al carrer de l’Església, va donar també a la seva vila natal un hospital bastit en l’estil neoclàssic. Originalment l’hospital es trobava envoltat d’horts, dels qual s’abastia i que avui han desaparegut, i de jardins.

Arenys de Mar - Hospital Xifré

L´Hospital Xifré, construït entre 1844 i 1848 per Francesc Vila i Josep Boixareu, és de planta rectangular amb dos petits cossos que sobresurten als extrems per la part posterior. Tant la planta baixa com els dos pisos tenen la mateixa estructura. L'exterior de l'edifici és força llis, amb pilastres acanalades adossades i una lleugera cornisa en la divisió dels pisos. La planta baixa és formada per tot un seguit d´arcs de mig punt, mentre que el primer i segon pis tenen obertures rectangulars en sentit vertical amb balcons.

Arenys de Mar - Hospital Xifré

Originalment coronaven l’edifici grups escultòrics i un fris de terracota, elements característics de determinats edificis del neoclassicisme català. Un element important de l'Hospital fou la capella on hi ha el mausoleu de Josep Xifré, obra de l'escultor francès Charles Alphonse Cumery. A la mateixa època es construí la tanca amb una porta d´accés, tot dins l´estil neoclàssic, que protegia el conjunt d´edifici i jardins.

Arenys de Mar - Hospital Xifré


 

Consorci de Turisme

Diputació

Població: Arenys de Mar

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Arenys de Mar - Ajuntament
AMIC - Generalitat de Catalunya - Fas 6 anys (lateral esquerra tot el web)
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació Barcelona (tots els portals) 2020
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web