Museu Mollfulleda de Mineralogia a Arenys de Mar

El Museu Molfulleda de Mineralogia s’ubica a l’antiga casa Baralt on el 1779 es va fundar l’Escola Nàutica. En un plafó de rajoles es llegeix: “Reial Escola de/Nàutica d’Arenys de Mar, fundada i dirigida pel Mtre./Josep Baralt i Torras./Inicià les seves activitats/en aquesta casa el dia/7 d’abril de l’any/1779 ”. L’edifici acull també l’Escola Municipal d'Arts i Oficis.

Arenys de Mar - Museu Mollfulleda de Mineralogia

És un edifici de tres plantes, de dos cossos d’amplada. Les seves obertures són emmarcades per pedra. A la planta baixa hi ha la portalada principal i, a sobre, un balcó que fou afegit sobre aquesta. La coberta és de teulada a dues vessants.

Arenys de Mar - Museu Mollfulleda de Mineralogia
Arenys de Mar - Museu Mollfulleda de Mineralogia

El museu va ser creat arran de la donació de la col·lecció privada d’en Joaquim Molfulleda, gerent de Destil·leries Molfulleda, que produïa el Calisay. Tot i que el seu important fons mineralògic aplega peces de tot el món de gran bellesa, classificades sistemàticament, potser la seva importància radica en la col·lecció única de minerals de Catalunya amb mostres de totes les comarques, des de les mines més antigues fins a les darreres troballes. També ofereix la possibilitat de contemplar peces de pràcticament totes les mines d’Espanya.

 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Arenys de Mar - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web