Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella

Platges de Malgrat de Mar

Malgrat de Mar gaudeix d’un clima benigne durant una bona part de l’any. Els seus més de 4,5 km de platges convidem a passar un dia platja en família, prenent el sol, nedant, fent castells de sorra amb els petits, contemplant la vegetació autòctona de les dunes, coneixent el passat històric de la població a través de la Pilona, participant en les activitats que s’organitzen des de la ludoteca infantil o practicant esport a les places…  Quatre platges (la de l’Astillero, la de la Conca, la de Malgrat Centre i la de la Punta de la Tordera), degudament condicionades amb els millors serveis (vigilància i socorristes, passarel·les per a minusvàlids, serveis higiènics adaptats, dutxes, papereres...) per a gaudir d’un dia de mar.

Malgrat de Mar - Platges

Dues són les platges guardonades amb la distinció de la Bandera Blava, la Platja de l’Astillero i la Platja de Malgrat Centre, essent la segona la més freqüentada per la majoria dels habitants de Malgrat de Mar i un ambient més tranquil, de famílies que utilitzen la platja com un espai lúdic més del municipi.

Malgrat de Mar - Platges
Malgrat de Mar - Platges

La Platja de la Conca és la més llarga de Malgrat i arriba fins a l’antic quarter dels carrabiners (actualment, un restaurant). És una platja ideal per als amants de la natura ja que és un dels pocs punts de contacte entre l’espai rural i les platges a la província de Barcelona. Hi trobareu una platja quasi verge, amb poca gent i pocs serveis per a aquells que volen gaudir de la platja amb tranquil·litat. A més podreu gaudir de l’espai protegit de les Dunes, amb flora autòctona que floreix durant la primavera. Aquesta vegetació, de la família de les psammòfiles, té un gran valor ecològic i paisatgístic. Disposa d’una zona senyalitzada per a la pràctica del nudisme i també una zona per a gossos.

Malgrat de Mar - Platges

La Platja de la Punta de la Tordera està situada davant de tota la zona de càmpings de Malgrat de Mar i arriba fins a la desembocadura del riu Tordera. Aquest últim és un espai protegit, on els amants de la natura podran observar una gran varietat d’ocells i gaudir de la flora pròpia del Delta. El passat gener de 2020, el Delta i tot el Pla de Grau van patir els efectes del temporal Glòria, que va modificar l’aspecte d’aquesta platja. En aquests moments el Delta gaudeix d’una barrera natural de sorra que ha format una llacuna a la desembocadura, afavorint l’aparició de gran varietat d’espècies d’ocells que feia anys que no s’observaven. Per aquest motiu, s’ha tancat l’accés a aquesta platja, per tal de protegir la nostra biodiversitat. Un observatori a peu pla que us permetrà descobrir i observar a distància la riquesa de la vida del Delta de La Tordera, per tal de no interferir en la recuperació d’aquest espai natural.

Malgrat de Mar - Platges
Malgrat de Mar - Platges

Però, l’element diferencial de les platges de Malgrat de Mar i un dels símbols de la població és la Pilona. La Pilona és una superfície de ciment i ferros, davant mateix de la costa de Malgrat de Mar, a aproximadament 400 metres de la platja. Són les restes de la darrera torre que feia arribar als vaixells ancorats el ferro de les mines de Can Gelat i de Can Palomeres, explotades per la Societat de Mines de Ferro de Malgrat creada el 1909 i en la que hi treballaven uns 270 miners. Consistia en un sistema de transport aeri mitjançant cables sustentats per unes torres metàl·liques, pels quals es desplaçaven les vagonetes carregades de ferro. Aquest sistema de transport recorria una distància de prop d’1,5 km fins a arribar a l’estació de càrrega, construïda damunt de la plataforma de la Pilona. Des d’aquest punt, que es troba a 450 m de la platja, s’abocava el material directament a les bodegues dels vaixells. Quan arribava un vaixell per carregar el material, uns 4 o 5 homes treballaven a l’estació de càrrega de l’aeri i uns 8 ho feien a la plataforma de la Pilona. Amb l'exhauriment d'ambdós jaciments, les mines estancaren definitivament el 1914 després d’haver-s’hi realitzat 21 carregaments (cada carregament del vaixell constava d’entre 3.000 i 4.000 tones). Tota la infraestructura fou desmuntada, quedant-ne només la base.


 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Malgrat de Mar - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
La Granadella - Setmana Santa 2023
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web