Ara Lleida Estiu 2020

Torre de Contrast

Argençola - Contrast

Aquesta torre de planta circular d’uns 20 metres d’alçada, apareix documentada des del 1241, quan era el centre d’una quadra civil. Actualment, adossada al mas Cortès, enquibeix a l’interior un dipòsit d’aigua. La porta d’accés està situada al primer pis, nivell en el qual es destaquen unes espitlleres, a l’igual que al segon pis.

Argençola - Contrast

Curiositats

A l’altra banda del camí es conserva l’església romànica de Sant Maur, un edifici molt remodelat d’una única nau sense absis diferenciat. A l’interior es conserva una imatge gòtica de marbre policromat de Sant Maur, una de les poques que es conserven a la comarca d’aquest període, datada al segle XV, parcialment mutilada en el decurs de la guerra civil. Vesteix l’hàbit de l’ordre dels benedictins, tot beneint amb la ma dreta i amb el bàcul abacial a l’esquerra; cal recordar que Sant Maur fou el primer abat dels benedictins a França.

També prop d’aquestes contrades es va viure un episodi certament èpic, la mort de Guillem de Mediona, un important home de frontera, un repoblador del territori, que es va desplaçar l’any 1033 des de la zona de Queralt on es trobava en una reunió judicial per perseguir als musulmans que estaven devastant la zona d’Argençola, lloc on va caure en una emboscada, fruït de la qual li van tallar el cap, perdent la vida.

 

 

 

 

 

Visita

Visita lliure i exterior

 

 

 

 

 

Consorci de Turisme

Diputació

Població: Argençola

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web