Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada

Església romànica de Sant Jaume de Queralt a Bellprat ***

Visita Virtual

PODEU VISITAR-LA VIRTUALMENT EN 360º

Visita Virtual

I DES D'UNA ALTRA PERSPECTIVA TAMBÉ VIRTUAL EN 360º


Bellprat - Sant Jaume

Aquesta església romànica es troba situada a peus del castell de Queralt i va exercir des del seu origen les funcions de parròquia fins que l’any 1425 les va assumir l’església de Sant Salvador a Bellprat, després d’una visita efectuada pel bisbe Galceran Sacosta que va constatar la dificultat que els habitants del terme tenien per accedir al temple de Sant Jaume. A l’igual que la capella del castell fou donada a Santa Maria de Solsona; aleshores apareix citada com Sant Cristòfol. El canvi de titular es va produir en època moderna. En els darrers anys s’han efectuat obres de restauració i consolidació que han evitat el greu perill d’esfondrament en que es trobava. Aquest edifici ha patit diverses remodelacions al llarg de la història que han variat la seva estructura originària.

Bellprat - Sant Jaume de Queralt

Actualment l’accés s’efectua per una porta al mur sud; al mur oposat s’hi endevina un arc rebaixat que podria correspondre a la porta original. Els murs de l’obra romànica es caracteritzen per carreus petits i tallats regularment, que es barregen amb blocs de pedra tocs col·locats horitzontalment. Els murs exteriors són decorats amb arcuacions cegues i bandes llombardes. Per les seves característiques és una església pròpia del segle XI, d’una sola nau capçada a llevant per un absis semicircular i campanar d’espadanya al mur de ponent.

Bellprat - Sant Jaume de Queralt
Bellprat - Sant Jaume de Queralt


Bellprat - Sant Jaume de Queralt

 

Curiositats

A l’interior de l’església hi ha encaixonada a la paret una imposta decorada amb elements vegetals, pròpia de l’Edat Mitjana.

Bellprat - Sant Jaume
 

Visita

Lliure

 

Població: Bellprat

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web