Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella

Ajuntament

Cerdanyola del Vallès - Ajuntament

L’edifici noucentista de l’Ajuntament , que data dels anys 1920-1922, va ser projectat per Eduard Balcells i Buigas , substituint la primera casa de la vila de Cerdanyola del Vallès ubicada en una casa del carrer sant Ramon núm. 57. Es tracta d'un edifici de planta baixa i un pis, amb coberta de teula a doble vessant construït en un solar situat entre el barris de Dalt i de Baix, davant de la nova església parroquial edificada uns anys abans, configurant-se així el centre polític i religiós de Cerdanyola. De l'estructura original, de planta rectangular amb planta baixa i pis , només en queda la façana nord i la primera crugia. En la façana destaca el frontó amb coronament mixtilini , d'inspiració barroca , que oculta la coberta de doble vessant, coronat amb remats esfèrics.
Cerdanyola del Vallès - Ajuntament

En la planta baixa disposa d'un porxo adossat , amb cinc arcs frontals de mig punt i un lateral a banda i banda, a l'interior del qual es troben les tres portes d'accés de llinda i diversos elements de ferro forjat com els llums i un medalló amb l’escena de sant Martí a cavall partint la seva capa a la porta central. La porxada de la planta baixa esdevé terrassa al pis superior. Motius esgrafiats de temàtica vegetal , fets cap al 1947, que emmarquen les obertures del pis superior decoren el parament estucat en blanc. Al centre de la testera hi ha l'escut de la població amb el lema FACTA NON VERBA (fets, no paraules), fet amb rajoles. A l'interior es conserva una part de la decoració de la sala de plens realitzada per Balcells el 1931 , i l'enteixinat del sostre format per tres trams de cassetons clàssics, separats per bigues penjades.
Cerdanyola del Vallès - Ajuntament

Cerdanyola del Vallès - Ajuntament

Successives reformes i ampliacions que van desvirtuar el projecte inicial de Balcells i van conferir l’aspecte que té actualment l’edifici. Entre 1945-47 s'hi va afegir un nou cos rectangular decorat amb plafons de ceràmica , que va ser remuntat als anys setanta.
Cerdanyola del Vallès - Ajuntament
Cerdanyola del Vallès - Ajuntament

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web