Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella

Estació de Bellaterra

Cerdanyola del Vallès - Estació de Bellaterra

L’estació de ferrocarril de Bellaterra , propietat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), es troba situada al barri de Bellaterra de la població de Cerdanyola del Vallès a la comarca del Vallès Occidental, a la línia Barcelona-Vallès per on circulen trens de les línies S2 i S55.
Cerdanyola del Vallès - Estació de Bellaterra

A diferència del tram Sant Cugat-Sabadell Estació que va entrar en servei l'any 1922, com a perllongament del Tren de Sarrià cap al Vallès, l'estació de Bellaterra no es va inaugurar fins al 1930 .
Cerdanyola del Vallès - Estació de Bellaterra

L’edifici de l'estació és un edifici de tipus senzill, de planta rectangular, amb coberta de teula a quatre vessants . La façana d'accés per la Plaça del Pi presenta una estructura simple, amb obertures rectangulars i paraments de maó vist . La façana que dóna a la via té un porxo a la planta baixa amb arcs de mig punt decorats amb terra cuita a l'intradós . Les portes són rectangulars, d'inspiració clàssica, també amb emmarcament ceràmic. Una línia d'imposta que separa la planta del primer pis, accentua l'horitzontalitat del conjunt. Les obertures del primer pis de forma rectangular, són senzilles. És interessant l'espai interior, amb decoració noucentista . La decoració del conjunt és completa amb una barana de balustres de terra cuita situada arran de la via.
Cerdanyola del Vallès - Estació de Bellaterra

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
La Granadella - Setmana Santa 2023
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web