Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella

Rectoria

Cerdanyola del Vallès - Rectoria

La rectoria de la parròquia de Sant Martí , projectada també per l’arquitecte Eduard M. Balcells el 1908, es troba al costat de l'església, a la qual està connectada per una galeria en planta baixa. És un edifici, de planta rectangular amb teulada a quatre aigües, destinat a serveis d’habitatge parroquial. Es tracta d'una singular obra modernista de planta rectangular , que presenta una complexa volumetria integrada per diferents cossos juxtaposats, amb elements ornamentals i constructius típics de la última etapa del modernisme on es barregen formes geomètriques senzilles tals com arcs apuntats formats amb maons volats junt amb altres elements geomètrics corbats .
Cerdanyola del Vallès - Rectoria
Cerdanyola del Vallès - Rectoria

En la façana principal al carrer de Sant Ramon, es diferencien tres cossos : el cos oest amb la galeria de fusta de la segona planta amb el ràfec recolzat per mènsules i puntals i les finestres decorades amb vidres de colors; el cos central , a la planta baixa, amb tres finestres cobertes amb un arc esglaonat i protegides per un guardapols esglaonat amb la mènsula central que en el projecte original era la base d'una figura de l'arcàngel Sant Gabriel; i el cos est , una mena de torre acabada amb merlets .
Cerdanyola del Vallès - Rectoria

En el projecte, la decoració de la façana contemplava diversos elements, apart de l'escultura de Sant Gabriel, que probablement no es feren per motius econòmics com un rellotge de sol, impostes ceràmiques amb creus i la inscripció Ave Maria Puríssima , esgrafiat amb fals carreuat, vitralls...

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
La Granadella - Setmana Santa 2023
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web