Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella

Torre Fatjó

A l'inici del carrer de Lluís Companys hi ha Villa Maria , una gran torre d'estiueig , envoltada de jardí, construïda cap cap al 1900 per encàrrec de Maria Roca , de planta baixa, pis i golfes. La seva estructura està formada per dos cossos principals , la planta inferior i un pis superior de dimensions inferiors i que es superposa a la planta originant d'aquesta manera dues terrasses laterals i una posterior . El segon cos està coronat per una teulada de quatre vessants i de gran voladís sostingut per mènsules. En el carener de la teulada i com a pinacles que rematen el crestall s'utilitzen peces de ceràmica vidriada de color verd , que contrasten amb el color marró de les teules. Les baranes de les terrasses i el fris que envolta la planta baixa, en la seva part superior, presenten decoració floral. Les finestres estan emmarcades per motllures i els murs estan arrebossats.
Cerdanyola del Vallès - Torre Fatjó

Cap al 1940, compra la finca Domingo de Gomar , casat amb Engràcia Fatjó Vallés , passant l'edifici a anomenar-se Torre Fatjó i tot i que es van mantenir bona part dels trets característics de la primera construcció, en una reforma de 1944 es va modificar l'organització interior canviant l'accés de la façana oest a la nord.
Cerdanyola del Vallès - Torre Fatjó

La construcció conserva bona part dels elements decoratius del primer projecte, d'estètica modernista , com el fris corregut amb un relleu de fulles recargolades que separa la planta baixa del pis, la barana de les terrasses i de les balconeres del primer pis o els guardapols d'algunes obertures, d'inspiració gòtica.
Cerdanyola del Vallès - Torre Fatjó

El 1970 la família Gomar-Fatjó va cedir la propietat a l'Ajuntament per a ser destinada a ús educatiu, formant-se un patronat que decidí destinar-la a guarderia, passant a ser coneguda com a Guarderia Patufet .
Cerdanyola del Vallès - Torre Fatjó
Cerdanyola del Vallès - Torre Fatjó

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
La Granadella - Setmana Santa 2023
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web