Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada

Coves i avencs del Mamut i Cova Dakotes a Cabrera d'Anoia

Aquest conjunt està format per una cavitat principal força gran coneguda com cova del del Mamut i tot un conjunt de petits avencs, coves i diaclases perifèriques. Disposa d’un recorregut total de 537 metres i una profunditat de 25 metres, és una de les cavitats més importants del món excavades en travertí. La galeria principal és paral·lela a la falla exterior i la seva estructura interior es laberíntica degut a la gran quantitat de fractures del terreny.

A la part superior i independent de les anteriors hi ha la cova coneguda com Dakotes d’escàs recorregut i de formació diferent a la del Mamut. L’entrada està situada en un espai rodó a cel obert que dona accés a una galeria oberta entre blocs que baixa fins una altra sala d’uns 35 m2. La galeria principal està estructurada en diferents nivells, en pisos sobreposats i esquerdes irregulars fins arribar a un encreuament de quatre petites galeries, per una de les quals podem sortir a l’exterior.
Curiositats

Són unes de les cavitats més gran del món excavades en travertí del quaternari, una roca sedimentària, anomenada localment com pedra tosca o pedra de turo. Geològicament procedeix de l’evaporació de surgències d’aigua riques en carbonat càlcic, tant en rius a les proximitats de cascades com a l’interior de grutes.

 

Visita

És imprescindible efectuar la visita acompanyats d’especialistes en el món de l’espeleologia i el barranquisme. Es recomana precaució i respecte a l’entorn natural.

Recomanem ampliar continguts espeleològics i del recorregut (+ informació)

Població: Cabrera d'Anoia

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Cabrera d’Anoia - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web