Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada

Torrent de la Bleda a Cabrera d'Anoia: barranquisme al salt de la Mala Dona i salt del Cargol

El torrent de la Bleda és una riera que va des de Canaletes fins al Bedorc. És un indret que a més del senderisme també és apte per la pràctica del barranquisme. De tota manera en aquest cas és imprescindible efectuar aquesta activitat acompanyats d’especialistes en el món del barranquisme, que compleixin a més la legislació vigent en aquest tipus d’esport d’aventura. Es recomana precaució i respecte a l’entorn natural.

Cabrera d'Anoia - Salt del Cargol
Cabrera d'Anoia - Salt del Cargol
Cabrera d'Anoia - Salts


És un indret ombrívol i humit que segons els tècnics, és molt apropiat per a persones que s’inicien en l’esport del descens de barrancs. Segons descriu Pere Miralles a la Guia pràctica del descens de barrancs i engorjats de Catalunya: El descens s’inicia al Salt de la Mala Dona, típic saltant de riera amb un cingle al damunt, ancorats a un salze que hi ha prop de l'aigua. El salt és d'uns 15 m i dóna directament a un toll. Tot seguit s'avança per un tram de riera de 1,5 Km molt bonic i feréstec entre la luxuriosa vegetació i multitud de plantes i lianes, s'ha de circular tota l'estona per dins l'aigua. Aquest túnel verd, en qëstió d'una hora porta fins el Salt del Cargol, petit engorjat de 35 m de desnivell excavat en conglomerats i amb un tobogan d'uns 8 m al seu inici que dóna a un toll on s'ha de nedar. Hi ha possibilitat de lliscar pel tobogan o rapelar. Tot seguit ve un toll i dos ressalts seguits també d'un gorg i un últim salt de 10 m amb un toll a sota arriba a un amfiteatre natural totalment envaït per la vegetació. Aquí conflueix un altre torrent per l'esquerra també amb un petit engorjat que supera aquest amfiteatre. Més avall, a 500 m, hi ha una esplanada apta per acampar i un corriol a mà dreta per tornar a la part alta del Salt del Cargol. Per la banda esquerra hi ha un altre camí que passa per la capçalera del segon torrent esmentat abans i també porta al Salt del Cargol. Seguint més enllà també fareu cap al Salt de la Mala Dona en aproximadament una hora". 

Curiositats

El torrent pren el nom de la masia homònima que hi ha a prop. En canvi, el nom dels salts es corresponen a les seves característiques. De fet les denominacions populars generalment identifiquen la realitat propera amb d’altres de més genèriques.  

Població: Cabrera d'Anoia

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Cabrera d’Anoia - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web