Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
Musiquem Lleida 2022

Ermita de Sant Joan de Matadepera

Matadepera - Ermita de Sant Joan


La que és avui ermita de Sant Joan , situada prop de la masia de can Roure, en altre temps va ser l’església parroquial de Matadepera, fins que el 1881 va perdre la categoria de parròquia a favor de la nova església construïda al nucli urbà. D’aquest passat en què va tenir la funció de parroquial en resta com a testimoni l’antic cementiri al costat de l’església.

Matadepera - Ermita de Sant Joan
Matadepera - Ermita de Sant Joan


Tot i que l’edifici està documentat des del segle XI, l’arquitectura de l’actual edifici respon a un model renaixentista dels segles XVI-XVII. Un escut amb l’Agnus Dei a la llinda del portal amb la data de 1599 corrobora l’estil renaixentista de l’edificació. Es tracta d'un edifici de característiques molt simples de planta rectangular amb portal de llinda recta i ull de bou cobert amb teulada a doble vessant . Al costat s’aixeca un airós campanar de petites obertures als pisos inferiors i allargades al pis superior.

Matadepera - Ermita de Sant Joan
Matadepera - Ermita de Sant Joan


A l'interior, encastades a les parets hi trobem diferents làpides corresponents a persones que es van enterrar en aquest lloc quan encara era la parroquial i tenia cementiri propi.

Matadepera - Ermita de Sant Joan

 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Matadepera - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Adsmurai - Jornades Europees de Patrimoni 2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web