Les Fonts

Rellinars - Les Fonts

Rellinars - Les Fonts

Des de l’església, uns metres cap a la riera, seguint els senyals del sender SL-C 55, després d’una pujada, la pista forestal es converteix en un bonic corriol entre el bosc i enlairat sobre la riera de Rellinars; passada la Balma de l’Andaló , aquest bonic corriol, que voreja una vistosa sèquia, arriba a les fonts de Rellinars , abundants brolladors i una zona de pícnic habilitada. És un espectacle sorprenent, en temps de pluges, veure l’abundor d’aquestes fonts amb nombrosos raigs que brollen incansables sobre la riera de Rellinars.
Rellinars - Les Fonts

Rellinars - Les Fonts
Rellinars - Les Fonts

La riquesa hídrica de Rellinars compta amb nombroses fonts de tipus càrstic que configuren un municipi amb gran nombre de surgències, encara que moltes únicament brollen en èpoques de pluges.
Rellinars - Les Fonts

Rellinars - Les Fonts

Altres fonts del terme són: la Font del Conill al torrent del mateix nom; la Font dels Llaminers, a la riera de Rellinars, prop del camí que va de la font de Carlets a la Boada; la Font de Carlets, una de les més conegudes fonts de la contrada, on l'aigua surt per les escletxes de la roca a la paret d'un petit cingle i amb abundant cabal; la Surgència de la Barbotera, una surgència intermitent, penetrable pocs metres, d'on (en èpoques de pluges abundants) surt una gran quantitat d'aigua amb forta pressió; la Font del Trull, font temporal, reconstruïda recentment, que es troba dins una volta obrada. Situada al començament del torrent de la Saiola. Hom creu que es tracta d'una font feta pels carboners per tal de tenir aigua en època de sequera; la Surgència i pou de la Pedragosa que només brolla quan les pluges han estat molt continuades, essent el seu cabal abundós però de curta durada; la Font de la Saiola , font intermitent, que raja en èpoques de pluges molt abundants; o la Font del Solitari prop de la masia de la Calsina o la Font de la Boada a l’interior d’una arcada o petita cova.
Rellinars - Les Fonts
Població: Rellinars

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web