Sant Miquel de Toudell

Viladecavalls - Sant Miquel de Toudell

L’església de Sant Miquel de Toudell o Taudell es troba situada prop de la masia de Can Mir. Si bé el lloc ja es citat al segle X, no és fins l’any 1157 quan surt a la documentació l’església, quan Alegret de Toudell en va fer donació de la mateixa a les esglésies de Sant Pere i Santa Maria d'Ègara. Més endavant fou parròquia de la quadra del mateix nom.
Viladecavalls - Sant Miquel de Toudell
Viladecavalls - Sant Miquel de Toudell

L'església sofrí reformes en el segle XVIII, especialment a la façana; en aquest moment es construí el campanar de cadireta de dos ulls, una mica desplaçat respecte de l’eix central de l’edifici, cobert per una petita teulada a quatre vessants, amb decoració de caps de teula i de dents de serra sota el ràfec.  Amb el temps perdé el caràcter de parròquia, encara que el cementiri del voltant va ser utilitzat fins l'any 1874.
Viladecavalls - Sant Miquel de Toudell

Es tracta d’una església romànica d'una sola nau rectangular, capçada per un absis semicircular. La nau està coberta per una volta de canó. L’absis, amb una coberta molt aplanada formant un arc carpanell, presenta  a l’exterior una decoració d’arquets cecs i bandes llombardes. La teulada és a dues vessants, amb decoració de caps de teula al llarg de les cornises laterals sota la coberta. El parament dels seus murs és de pedres mal tallades i reble; i solament les pedres cantoneres són carreus treballats. A la façana oest hi ha la porta d'entrada d'arc de mig punt fet amb grans dovelles, i per sobre hi ha una petita obertura que a la part exterior és rodona i a l'interior un quadrat amb una reixa.  
Viladecavalls - Sant Miquel de Toudell

A l'exterior, i adossada a la façana principal, hi ha restes d'una portalada que sembla indicar l'accés d'una antiga entrada a un recinte tancat, possiblement l'antic cementiri

 

 

Població: Viladecavalls

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web