Cinglera del Capelló de Capellades ***

Visita Virtual

PODEU VISITAR-LA VIRTUALMENT EN 360º


Capellades - Cinglera del Capelló de Capellades

A la banda dreta del riu Anoia trobem una imponent terrassa travertínica tallada per una falla, el congost de Capellades, que l’ha fet cavalcar les pissarres paleozoiques. Resultat d’aquest origen geològic és la impressionant cinglera de cornises i coves de pedra tosca o travertí i el barret del Capelló.
Capellades - Cinglera del Capelló de Capellades Capellades, Cinglera, Capelló
Capellades - Cinglera del Capelló de Capellades

El travertí o pedra tosca o pedra de turo com s’anomena localment és una roca sedimentària de la classe de les roques carbonatades, de color clar, grogòs o rosat, de textura concrecionària fibrosa, amb transgressió a vacuolar, per les múltiples cavitats o vacúols que presenta la seva estructura cristal.lina, que no té estratificació, però que posseeix petites bandes estretes diferenciades per la concentració d’impureses o bé per la mida dels grans. Els seus components són la calcita o l’aragonita, amb impureses de limonita i hi són freqüents els fòssils i les empremtes de vegetals.
Capellades - Cinglera del Capelló de Capelades
Capellades - Cinglera del Capelló de Capellades
Capellades - Cinglera el Capelló de Capellades

Geològicament procedeix de l’evaporació de surgències d’aigües riques en carbonat càlcic, tant en rius a les proximitats de cascades com a l’interior de grutes. El travertí constitueix una pedra clàssica per la construcció, els revestiments i les pavimentacions, tal com en són testimoni les múltiples edificacions que al llarg dels segles han utilitzat aquesta roca a la zona de Capellades.
Capellades - Cinglera del Capelló de Capellades
Capellades - Cinglera del Capelló de Capellades

Capellades - Cinglera del Capelló de Capellades
Capellades - Cinglera del Capelló de Capellades

La cinglera del Capelló, amb tot el seu conjunt de cornises i cavitats, fou un lloc on l’home prehistòric trobà aixopluc des de les reculades èpoques del Paleolític Mitjà durant el període quaternari, en una contrada que li oferia unes condicions naturals excel·lents.

Podeu ampliar informació de la Cinglera del Capelló.

 

Curiositats

A la cinglera del Capelló s’hi ha localitzat fins al moment més d’una vintena de jaciments arqueològics que pertanyen a diversos moments cronoculturals de l’evolució humana, des del paleolític fins a l’edat mitjana. Tot aquest espai natural i historico-arqueològic forma part del Parc Prehistòric de Capellades.  

Visita
Per ampliar informació de la Cinglera del Capelló.
 
Població: Capellades

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Capellades - Ajuntament
On Menjar a Capellades (Restaurants)
Allotjaments a Capellades
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web