Festa del Most a Sant Quirze del Vallès

Propera edició: 19/09/2021

Sant Quirze del Vallès - Festa del Most


Sant Quirze, com altres municipis amb antecedents agrícoles relacionats amb la vinya, ha recuperat una tasca que antigament es feia a cada masia i a cada casa del poble, amb la celebració de la festa del most que s’organitza cada dos anys entre els mesos de setembre i octubre.

Antigament, era al mes de setembre quan els pagesos es dedicaven a fer la verema, però no podia passar massa temps entre la collita i el premsat i per aquest motiu, mentre els grans collien el raïm, els infants eren els que el trepitjaven.

La recuperació d’aquest passat vinícola la devem al GIHSQ (grup d’investigació i història de Sant Quirze) que des de l’any 1985, organitzen aquesta festa. Els actes de la festa es fan un diumenge, encara que el dissabte es va a collir el raïm a Lavern a la comarca de l’Alt Penedès.

Aquesta festa reprodueix l’activitat tradicional de la verema, i de la posterior trepitjada del raïm, premsada, i bullició de la mistela, què es podrà consumir al cap de dos anys, en la següent edició de la Festa del Most.

Sant Quirze del Vallès - Festa del Most  (Foto: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès)
Sant Quirze del Vallès - Festa del Most 

Centre informacio 1

Consorci de Turisme

Diputació

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Sant Quirze del Vallès - Ajuntament
On Menjar
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web