Amposta - Festival de Food Trucks 2024
Maials - Trobada de Gegants 2024

Casa Miralles d'Amposta

La casa Miralles, un edifici d'habitatges amb dispensari mèdic que ocupa una illa sencera, presenta planta baixa i dos pisos, amb una teulada lleugerament inclinada i un cos afegit i un gran pati. Els anys 1910-1920 el seu propietari va transformar la part alta de la casa pairal per adaptar-la a habitatge, mantenint, però, bona part de les dependències originals de la planta baixa degut a la seva utilització com a magatzem i quadra per a les feines dels camps de la família. A la dècada dels 1940-1950 es transformà la planta baixa, per tal d'adaptar-la a consultori mèdic del Dr. Margalef, gendre del Sr. Miralles.

Amposta - Casa Miralles
Amposta - Casa Miralles

Destaca la façana principal amb dues portes d’arc de mig punt a la planta baixa, essent una d’ells de l’edifici original amb la data 1580 a la dovella central, i tres finestres. Al primer pis hi ha tres balcons i al superior un matacà cec, del qual resten només les mènsules originals, dues finestres, un petit balcó interior i un rellotge de sol a la banda esquerra. Totes les façanes estan arrebossades.
Amposta - Casa Miralles
Amposta - Casa Miralles

Al llarg dels anys i amb l’adaptació a noves utilitzacions de l’edifici, el seu interior ha sofert profundes transformacions. L’última gran intervenció sobre l’edifici es portà a terme entre 1975-1980 quan, sota la direcció de l'arquitecte Jan Margalef i Miralles, fill del Dr. Margalef, es restaurà la façana principal i la lateral dreta.


 

Població: Amposta

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Amposta - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web