Calamarenys, Jornades Gastronòmiques del Calamar d'Arenys de Mar

Propera edició: 01/10/2022 a 31/10/2022

Arenys de Mar - Calamarenys


Com cada any i ja són 26 edicions, Arenys de Mar celebra durant el mes d'octubre les Jornades Gastronòmiques del Calamar d'Arenys o també anomenat “Calamarenys”. Aquestes jornades tenen com a actor principal el Calamar de potera, que és pescat a la nostra costa i que podreu degustar a diversos restaurants de la vila, sempre cuinat per mans expertes. 

Amb les jornades, l'objectiu és impulsar la gastronomia arenyenca i promocionar les qualitats de la marca Arenys i del producte de proximitat. Malgrat totes les restriccions que vam viure durant el passat  2020 i sense perdre l´esperança per aquest 2021, ara i més que mai, volem fer costat tant el sector pesquer com del sector de la restauració, aconseguint així, captar un dels principals segments turístics que actualment té la vila, el turisme gastronòmic.

No és d'estranyar que una vila com Arenys de Mar tingui aquestes jornades gastronòmiques en el calendari anual d‘activitats de la vila, doncs el seu llegat històric, cultural, social i econòmic sempre s´ha vinculat al mar, emfatitzant aquesta idea de vila marinera. La vila, disposa d´un dels ports pesquers més importants de la costa catalana i que des de fa molts anys, atrau nombrosos visitants. El port, actualment està en ús i integra pràctiques pesqueres, lúdiques, esportives, gastronòmiques i industrials de les quals moltes famílies arenyenques hi treballen i en viuen. Gràcies al port, la vila pot gaudir de peix i marisc fresc, de proximitat i d´una altíssima qualitat que mica en mica va prenen renom.  

La direcció de les Jornades és a càrrec de la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, amb la col·laboració d'altres regidories, de l'Associació de Restauradors d'Arenys de Mar i de diferents restaurants, allotjaments, comerços i associacions de la vila als quals volem expressar el nostre més sincer agraïment. Sense la col·laboració de totes, això no seria possible.

En aquesta 26a edició trobareu més receptes noves, originals i úniques que han preparat els restaurants i els cuiners per potenciar el calamar com un producte versàtil i amb molts matisos, ja sigui com un acompanyament o com estrella principal del plat. Any rere any l'esforç dels restaurants i la qualitat dels plats i el producte és altíssima, així doncs els qui veniu de nou o els qui repetiu, viureu una experiència per tots els sentits. 

Finalment esmentar que el Calamarenys també es complementa amb un programa d'activitats per fer atractiva la visita a Arenys de Mar i posar de relleu la realitat marinera de la vila. Hem preparat diverses visites al port, passejos amb barca, descobertes naturalistes i un recull digital de receptes de Calamar que permet conèixer la seva història i també el seu futur. D'aquesta manera no només potenciem l'element gastronòmic sinó que també oferim una descoberta de la vila i la seva gent, sempre oberta a acompanyar-vos per fer-vos gaudir del què més ens estimem: Arenys de Mar. 

Us hi esperem!


Per a més informació (enllaç)

 

Centre informacio 1

Població: Arenys de Mar

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Arenys de Mar - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web