Calamarenys, Jornades Gastronòmiques del Calamar d'Arenys de Mar

Propera edició: 01/10/2020 a 31/10/2020

Arenys de Mar - Calamarenys


Arenys de Mar celebra cada mes d'octubre les Jornades Gastronòmiques del Calamar d'Arenys. Aquest 2019 celebrema la 24a edició.

Aquestes jornades, ja consolidades, ens serveixen per promocionar un producte típic de la nostra vila com és el calamar, i també per potenciar l'economia local, tant del sector pesquer com del sector de la restauració, aconseguint així, captar un dels principals segments turístics que actualment té la vila, el turisme gastronòmic.

El producte estrella del mes, per descomptat, és el calamar, però també volem donar a conèixer els peixos autòctons de la zona i tot el comerç que envolta el món de la pesca i del mar.

El Port d´Arenys és un dels més importants de la costa catalana. És l´exemple més evident de la llarga història i tradició marinera de la vila. La pesca i tota la indústria que es crea a l´entorn del port mouen gran part de l´activitat econòmica de la població. La subhasta del peix que té lloc cada tarda quan tornen els quillats i les barques és un espectacle pintoresc que atrau molts visitants.

També us proposarem un llistat important de restauradors de la vila que es dediquen des de fa molts anys a cuinar plats elaborats amb el peix d'Arenys. La direcció de les Jornades és a càrrec de la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, amb la col·laboració d'altres regidories, de l'Associació de Restauradors d'Arenys de Mar i de diferents restaurants, allotjaments, comerços i associacions de la vila als quals volem expressar el nostre més sincer agraïment.

El Calamarenys es complementa amb un programa d'activitats per fer atractiva la visita a Arenys de Mar i posar de relleu la realitat marinera de la vila. Des d'elements mariners passats com la subhasta del peix o, enguany la tirada de l'art, a propostes divulgatives com les accions teatralitzades o la visita al port per conèixer la seva història i també el seu futur. D'aquesta manera es complementa l'element gastronòmic amb una descoberta de la vila i la seva gent, sempre oberta a acompanyar al visitant en la seva descoberta.Per a més informació: www.arenysdemar.cat

 

Espectacles

Consorci de Turisme

Diputació

Població: Arenys de Mar

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

On Menjar
On dormir - on menjar
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web