Jornades Gastronòmiques del Calamarenys a Arenys de Mar

Propera edició: 01/10/2019 a 31/10/2019

Arenys de Mar celebra cada mes d'octubre les Jornades Gastronòmiques del Calamarenys. Aquest 2018 ja arribem a la 23a edició.

Aquestes jornades, ja consolidades, ens serveixen per promocionar un producte típic de la nostra vila com és el calamar, i també per potenciar l'economia local, tant del sector pesquer com del sector de la restauració, aconseguint així, captar un dels principals segments turístics que actualment té la vila, el turisme gastronòmic.

El producte estrella del mes, per descomptat, és el calamar, però també volem donar a conèixer els peixos autòctons de la zona i tot el comerç que envolta el món de la pesca i del mar.

El Port d´Arenys és un dels més importants de la costa catalana. És l´exemple més evident de la llarga història i tradició marinera de la vila. La pesca i tota la indústria que es crea a l´entorn del port mouen gran part de l´activitat econòmica de la població. La subhasta del peix que té lloc cada tarda quan tornen els quillats i les barques és un espectacle pintoresc que atrau molts visitants.

També us proposarem un llistat important de restauradors de la vila que es dediquen des de fa molts anys a cuinar plats elaborats amb el peix d'Arenys. La direcció de les Jornades és a càrrec de la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, amb la col·laboració d'altres regidories, de l'Associació de Restauradors d'Arenys de Mar i de diferents restaurants, allotjaments, comerços i associacions de la vila als quals volem expressar el nostre més sincer agraïment.

Esperem que en aquest Calamarenys fem un pas més per seguir essent capaços de fer arribar el calamar d'Arenys més enllà de les nostres fronteres, i que serveixi per dinamitzar el sector econòmic a escala local.

Arenys de Mar - Jornades Gastronòmiques del Calamarenys


Clica aquí per accedir a les ACTIVITATS 

Clica aquí per accedir als PARTICIPANTS MOSTRA GASTRONÒMICA

Clica aquí per accedir als RESTAURANTS PARTICIPANTS


Per a més informació: www.arenysdemar.cat

 

Espectacles

Consorci de Turisme

Diputació

Població: Arenys de Mar

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
On Menjar
On dormir - on menjar
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web