Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
Sant Esteve de Palautordera - Tast de Titelles 2023

Centre d'Art la Rectoria de Sant Pere de Vilamajor

A uns 50 metres de l'església trobem el que s’anomena Centre d’Art La Rectoria. Es tracta d'una edificació del 1639 que en un principi era una masia. Es creu que va passar a l'església com a herència d'un sacerdot de la família de Can Derrocada. Consta de planta baixa i dos pisos amb una teulada a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal. A la part posterior de la masia hi ha una volta de pedra, on hi ha la cuina.

Sant Pere de Vilamajor - Centre d’Art la Rectoria


El Centre d’Art La Rectoria és una entitat privada, sense ànim de lucre, amb la finalitat de conciliar les arts, les noves tecnologies i la natura. És un lloc de residència i de treball per a artistes, escriptors i investigadors. La Rectoria és una plataforma d’expressió, desenvolupament i pensament de l’art contemporani, amb la voluntat de dinamitzar l’entorn proper amb la col·laboració dels artistes residents.

Sant Pere de Vilamajor - Centre d’Art la Rectoria


L’objectiu d’aquest centre és dinamitzar la cultura i l’art en relació a l’entorn natural i social immediat i projectar-ho en l’àmbit comarcal i internacionalpromocionar la creativitat dins el món de l’art en totes les seves disciplines, integrant-les dins l’espai natural del Parc Natural del Montseny; facilitar els projectes de gènere, d’immigració i de joves.

El Centre d'Art dóna recolzament a artistes i facilita el diàleg entre diferents especialitats artístiques, com ara poesia (lectures de poesia), música (sessions de jazz), grups de treball, trobades de motos o bicicletes (cultura - natura), noves tendències (grafistes - muralistes), literàries (revista), teatre (Vilamagore).

Sant Pere de Vilamajor - Centre d’Art la Rectoria


El Centre d’Art La Rectoria disposa de tallers de gravat, de forja, de ceràmica i estudis de pintura. Compta també amb una sala d’exposicions on exposen artistes locals i internacionals i sales de debat. La Rectoria facilita beques als artistes, d’estades a l’estranger (Irlanda, França, Bulgària...), d’estades en el mateix centre i dóna possibilitats per la utilització dels tallers i dels espais exteriors.

Sant Pere de Vilamajor - Centre d’Art la Rectoria


Tres són els eixos bàsics del Centre: la producció (creació artística), la formació (cursos) i la difusió (exposicions). Si bé originalment l’àmbit de la seva activitat eren les arts plàstiques i visuals, avui obre les seves portes a tots els creadors i a tots els científics que necessiten disposar de temps i espai per a la seva reflexió creativa i/o científico-intelectual.

Sant Pere de Vilamajor - Centre d’Art la Rectoria


El 2007 la Rectoria va passar a ser de titularitat municipal per un conveni de traspàs signat entre l’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor i el bisbat de Terrassa. Des del seu inici l’any 1987 han passat pel centre més de 150 residents entre artistes nacionals i internacionals. 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Sant Pere de Vilamajor - Ajuntament
On menjar a Sant Pere de Vilamajor
On dormir a Sant Pere de Vilamajor
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cardona - Festa de la Sal 2023
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web