Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
Sant Esteve de Palautordera - Tast de Titelles 2023

Art urbà a Sant Pere Vilamajor

L’activitat del centre d’art La Rectoria des dels seu inicis ha estat una plataforma d’expressió, desenvolupament i pensament de l’art contemporani que ha portat a la població de Sant Pere de Vilamajor una munió d’artistes residents amb la voluntat de dinamitzar l’entorn més proper, deixant en carrers, places i parcs una sèrie de manifestacions de l’escultura contemporània amb presència de les últimes tendències en el art i els seus artífexs.

Sant Pere de Vilamajor - Art urbà


Noms com els de Marta Chinchilla, Lluís Barbosa, Pere Pich, Glòria Ortega, Luà Aligué o Josep Plandiura conformen l’univers d’artistes que han passat pel Centre d’Art La Rectoria i que han deixat la seva empremta a Sant Pere de Vilamajor amb la seva obra de tendències contemporànies.

Sant Pere de Vilamajor - Art urbà
Sant Pere de Vilamajor - Art urbà


L'escultura del tricentenari, d’Ortega-Aligué, inaugurada el 2014 seria un exemple d’aquestes obres d’art que trobem escampades pel municipi de Sant Pere de Vilamajor.

Sant Pere de Vilamajor - Art urbà


L'escultura vol ser un homenatge als 300 anys de lluita: les paraules formant una torre que podria recordar a la Torre Roja de Vilamajor representa la fortalesa del poble per a mantenir el seu esperit nacional al llargs d'aquests tres-cents anys. La paraula CATALUNYA representa la unió de les quatre Diputacions sota la Mancomunitat, embrió de la nova Generalitat. A la torre s'hi poden llegir les paraules del President Companys "TORNAREM A SOFRIR, TORNAREM A LLUITAR, TORNAREM A VÈNCER". Les quatre barres entre els anys 1714 i 2014 representen el moment actual,  un moment clau del qual la història ha volgut que en siguem protagonistes.

Sant Pere de Vilamajor - Art urbà
Sant Pere de Vilamajor - Art urbà


L’obra de Josep Plandiura, recorda la persona que el 1987 va fundar el Centre d'Art Contemporani La Rectoria a Sant Pere de Vilamajor, un espai amb caràcter multidisciplinari per a l'experimentació artística i on l'artista imparteix el seu saber en la transformació del ferro en art.

Sant Pere de Vilamajor - Art urbà
 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Sant Pere de Vilamajor - Ajuntament
On menjar a Sant Pere de Vilamajor
On dormir a Sant Pere de Vilamajor
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cardona - Festa de la Sal 2023
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web