Ara Lleida Estiu 2020
Sant Antoni de Vilamajor - Restaurant Can Llançà

Casa Pratginestós

Llinars del Vallès - Casa Pratginestós

Llinars del Vallès - Casa Pratginestós
Llinars del Vallès - Casa Pratginestós

La casa Pratginestós, que data de l’any 1969, es caracteritza  per la decoració mural de que l’ha anat dotant el seu propietari al llarg dels anys en un intent de donar-li un cert aire modernista. El conjunt no deixa indiferent a ningú i el resultat és un conjunt decoratiu de manualitat i creació del seu autor.

Llinars del Vallès - Casa Pratginestós
Llinars del Vallès - Casa Pratginestós

No totes les plasmacions plàstiques  són visibles des del carrer. De les quatre primeres obres que hi realitzà en trobem una a la tanca que envolta la propietat, les anomenades arcades de la tanca. Altres tres no són visibles al públic:  unió de la parella i la natura, la papallona i les quatre arcades. La major part de les obres murals utilitzen ceràmiques de diferent tipus i colors, petits còdols rodons, pedruscall, llosa ceràmica marró, vidres de colors, pastes adhesives acolorides i pedra volcànica.

Llinars del Vallès - Casa Pratginestós
Llinars del Vallès - Casa Pratginestós

Les obres d’art que són visibles des del carrer són: l’arc de Sant Martí (on s’hi representa la pròpia casa; la Miranda, una edificació modernista de Francesc Berenguer, avui desapareguda; arbres i flors), el mirador (dedicada al mirador de Granollers), les papallones de colors (papallones i flors en un mural a la cornisa de la teulada oest de la casa), els lliris i les roses (lliris blancs i ocells i roses i un roser), gerros amb flors, les orenetes i els coloms, la família (dedicada a la pròpia família), la masia (dedicada a la casa rural, amb arbres, riu, Camps, flors, animals, paller i pou), el cignes, la terra (medalló que representa la Terra, amb el símbol de Catalunya, ermites, masia de Can Rosell, flora i fauna dels contorns de Llinars del Vallès. Forma part d’aquest grup el “Portal del Desig”), el nen i la serp (dedicat a la mainada), les Belles Arts (dedicat a les activitats artesanals: cistelleria, forja, pintura, escultura…) en una cantonada de la paret que tanca el pati amb el carrer, el test amb flors, Granollers i Llinars del Vallès (amb l’Ajuntament, la plaça porxada i l’antiga escola de música de Granollers i el Castell nou, la Torrassa del Moro i el teatre-auditori de Llinars del Vallès), les diferents decoracions florals i faunístiques en forja de la casa, la decoració del pati i del jardí inspirada en el conte del Príncep Encantat, diferents murals de les façanes i el rellotge de sol (el més gran de tota Espanya amb els seus 9 metres d’alçada i 4 d’amplada).

Llinars del Vallès - Casa Pratginestós
Llinars del Vallès - Casa Pratginestós

Llinars del Vallès - Casa Pratginestós

Les obres que no es poden visitar són:  Déu vos guard, puntes de coixí, Tres Tombs, els Castellers, el Pessebre al sostre de l’escala, la decoració de l’habitació de matrimoni, el banc familiar, les Quatre Estacions, la Sardana, els murals de les parets del Serrat, els cargols i les mans de l’artista.

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

On Menjar
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web