Ara Lleida Estiu 2020
Coneix i descobreix: Experiències per Catalunya
Sant Antoni de Vilamajor - Restaurant Can Llançà

Castellnou

En substitució del Castell Vell o castell del Far, centre de la baronia de Llinars, que havia estat ensorrat un segle abans pel terratrèmol de 1448, entre 1548 i 1558 Rimbau IV de Corbera-Santcliment, baró de Llinars, feu edificar el Castell Nou, dins d'una concepció renaixentista de palau residencial, sense oblidar l'aspecte defensiu, concretat en petits baluards i en unes torrelles o torricons angulars situats als angles. Aquestes obres de fortificació foren suprimides arran de les guerres dels segles XVIII i XIX, i només en resten els baluards de la part N.

Llinars del Vallès - Castellnou
Llinars del Vallès - Castellnou


El Castellnou de Llinars, en un petit turó enjardinat que presideix el poble, en un costat de la carretera de Sant Celoni a Cardedeu, és una casa forta de planta quadrada, organitzada a l’entorn d’un pati. La façana presenta un gran portal adovellat, damunt del qual hi ha un entaulament que conté l'escut dels Corbera amb cinc corbs sostingut per dos lleons rampants. S’accedeix al pati per un vestíbul al fons del qual s’obren diferents estances. 

A la dreta del pati s'obre una galeria o llotja amb una arcuació amb columnes toscanes, que condueix a la part noble de la casa. Al pis de sobre, presenta un arc central rebaixat, flanquejat per dos arcs de mig punt, i, al segon pis, sis arcs lleument apuntats. 

Llinars del Vallès - Castellnou
Llinars del Vallès - Castellnou


La sala noble, de dues plantes d'alçada, presenta un magnífic enteixinat amb 234 cassetons quadrats, decorat amb motllures, dents, arquets i cordó,  i un fris pintat al tremp de temàtica profana, que consta de 32 ovals emmarcats. Els sis ovals del mur de ponent inclouen els escuts de llinatges emparentats amb els Corbera, l'escut dels quals és a sota el fris, voltat de llorer. Els 26 ovals restants representen els dotze mesos de l'any, amb el seu nom escrit en català i el seu signe zodiacal; set planetes amb els seus signes astrològics; i les set virtuts -les teologals i les cardinals- acompanyades de textos sagrats en llatí, que hi fan al·lusió. 

 

Consorci de Turisme

Diputació

Població: Llinars del Vallès

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

On Menjar
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web