Ara Lleida Estiu 2020
Coneix i descobreix: Experiències per Catalunya
Sant Antoni de Vilamajor - Restaurant Can Llançà

Pou de glaç

El pous de glaç anomenats també nevera, casa de neu, pou de neu, poua o cava eren construccions excavades al terra, generalment circulars, d’uns 10 metres de fondària, que es revestien de pedra les seves parets i la part superior tancava amb una coberta en forma de volta. Podien tenir una o dues obertures. En el cas de tenir-ne dues, l’alta permetia la introducció de la neu, mentre que la baixa era per l’extracció de la neu o el glaç.

Llinars del Vallès - Pou de la glaç

Abans que hi hagués fàbriques de gel, l'emmagatzemament i distribució de gel va arribar a ser un negoci important que involucrava una part significativa de la població rural. Aquests dipòsits van ser construïts entre els segles XVI i XIX. Durant aquella època, el glaç es comercialitzava arreu del país. Tenia moltes utilitats, però les més importants eren la terapèutica (febres, cremades, etc.) i la relacionada amb la conservació i el transport d'aliments.

El pou de glaç que ara ens ocupa és un exemple significatiu d’aquells que presenten dues obertures a diferent nivell. Cal destacar també, arquitectònicament parlant, el reforç de la seva estructura mitjançant contraforts.

Llinars del Vallès - Pou de la glaç
Llinars del Vallès - Pou de la glaç


 

Consorci de Turisme

Diputació

Població: Llinars del Vallès

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

On Menjar
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web