Ara Lleida Estiu 2020
Coneix i descobreix: Experiències per Catalunya
Sant Antoni de Vilamajor - Restaurant Can Llançà

Torre de can Bordoi

Llinars del Vallès - Torre de can Bordoi
Llinars del Vallès - Torre de can Bordoi

El mas de Can Bordoi està documentat des del segle XIII. Quan a principis de segle XX, Josep Comas i Masferrer va aixecar la nova casa i altres edificis annexes amb gust noucentistal'antiga masia, de composició clàssica, es convertí en masoveria. El nou edifici de Can Bordoi molt probablement fou construït per l'arquitecte Marcel·lí Coquillat. 

Llinars del Vallès - Torre de can Bordoi
Llinars del Vallès - Torre de can Bordoi

És un edifici de planta rectangular amb coberta composta. Consta de planta baixa, pis i golfes. Del centre sobresurt una torre quadrada amb coberta a quatre vessants, amb garites de coberta cònica i punxes als vèrtex, que confereixen a la torre un caire de castell. De la façana principal sobresurt una galeria vidriada amb coberta plana que serveix com a balcó en el primer pis. Les obertures tenen una disposició simètrica.

Al jardí hi ha un mirador, situat en un desnivell del terreny a la cantonada de la tanca de l'edifici. És de planta circular i s'aixeca per damunt de la tanca, s'hi accedeix per una escala adossada a la paret del mirador i pren forma corba. El mirador està cobert per una teulada irregular amb forma de paraigües i sostinguda per quatre pilars metàl·lics. La tanca de la casa és de ferro forjat amb formes ondulades que donen sensació de moviment. 

Llinars del Vallès - Torre de can Bordoi
Llinars del Vallès - Torre de can Bordoi


Les cavalleries formen un edifici aïllat de planta en forma de L, amb un cos davanter més baix, de planta baixa i un cos al darrera amb un pis. La coberta és composta. Sobresurten dues torres, una de planta circular i l'altra de planta poligonal amb coberta de pavelló, situada a l'angle. Ambdues torres són fetes de totxo vist i les seves obertures són d'arc de punt rodó i arcs apuntats. Té quantitat de portes que donen accés a les antigues quadres de cavalls. 

 

Consorci de Turisme

Diputació

Població: Llinars del Vallès

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

On Menjar
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web