Castell i església de Sant Pere de Vilademàger

Llacuna, La - Castell de Vilademàger
Llacuna, La - Castell de Vilademàger

Citat des del 987, avui es conserven restes d’una torre circular i restes del recinte emmurallat a llevant amb restes de torres semicirculars i paraments de muralla i una portalada d’accés a ponent, corresponent a un segon clos de muralles. A l’interior del que era el recinte emmurallat es conserva magníficament l’església de Sant Pere de Vilademàger, amb elements dels segle XI i XII, de la renovació dels segle XIV i XV (la major part de la construcció és gòtica) i del XVII. És d’una nau amb porta d’accés de doble arc de mig punt adovellat protegit amb guardapols i absis poligonal. La força ascensional pròpia del gòtic es confia a la volta de creueria de l’absis, la clau de la qual conserva la representació del Agnus-Dei. En una de les voltes del sud es conserven unes pintures murals datades d’inicis del segle XIV. A l’interior també es conserva una pica baptismal de característiques romàniques.

Llacuna, La - Església de Sant Pere de Vilademàger
Llacuna, La - Església de Sant Pere de Vilademàger

 

Curiositats

Malgrat l’accés és força dificultós, el recinte mereix un esforç per part del visitant. A més dels magnífics testimonis arquitectònics, l’ascensió a peu o en vehicle tot terreny fins el penyal, es veu recompensada amb una extraordinària vista panoràmica. Hi ha instal·lat un dels 33 plafons que formen part de l’"Anoia Panoràmica", projecte portat a terme l’any 2005 pel Consell Comarcal de l’Anoia, en el qual a partir d’una imatge fotogràfica se situen els principals accidents geogràfics, naturals i elements d’interès paisatgístic i turístic.
El conjunt de Vilademàger fou restaurat i acondicionat sota la direcció d’E. Calafell i J. Pascual entre 1981 i 1987.  

Visita
Visita exterior i lliure

Diputació

Població: La Llacuna

Vols rebre les nostres propostes setmanals?

Subscriu-te!

Envia aquest correu electrònic i rebràs comunicacions electròniques relacionades amb les activitats turístiques, culturals i amb els serveis i activitats que ofereix www.festacatalunya.cat

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Facebook Festacatalunya
Instagram
La Llacuna - Ajuntament
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web