Ara Lleida Estiu 2020

Fàbrica Rogelio Rojo

Masquefa - Fàbrica Rogelio Rojo

El 10 d’Abril de 1922 va a funcionar la fàbrica amb el nom de "Viuda e hijos de Rogelio Rojo" i a partir de 1925 simplement com "Hijos de Rogelio Rojo".
La fàbrica es dedicava a fornitures metàl·liques i tota mena de complements per a roba, especialment sivelles, botons, agulles de cap... Durant la guerra civil va ser col·lectivitzada i s’hi van construir projectils. A la postguerra, la manca de matèries primes va obligar a reciclar bidons vells per aprofitar la seva llauna.
i més tard, durant la dècada dels 50, va aprofitar fins i tot aprofitarà les deixalles de les empreses automobilístiques. Va finalitzar les seves activitats l’any 2000.

Masquefa - Fàbrica Rogelio Rojo

Masquefa - Fàbrica Rogelio Rojo
Masquefa - Fàbrica Rogelio Rojo

Curiositats
En l’actualitat tot l’antic recinte fabril està destinat a infrastructures socials i culturals: punt d’informació juvenil, sala polivalent, masquef@ula i futura biblioteca pública.
Visita
Visita lliure

Diputació

Població: Masquefa

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web