Cal Vador Bruixa d'Olesa de Montserrat

Olesa de Montserrat - Cal Vador Bruixa

Cal Vador Bruixa o Cal Badó Bruixes és un edifici residencial, obert a tres carrers, de planta quadrada, amb planta baixa i dos pisos, amb un terrat tancat des d’on s’alça una torre-mirador quadrangular, de teulada a quatre vessants, coberta amb ceràmica vidriada. Va ser propietat de l'empresari tèxtil Salvador Ubach i va ser construït per l'arquitecte Josep Ros i Ros l'any 1923.
Olesa de Montserrat - Cal Vador Bruixa
Olesa de Montserrat - Cal Vador Bruixa

Les obertures, en nombre de tres a cada façana d’edifici que s’obre a un carrer, són totes d’arc escarser, excepte la porta d’entrada a la planta baixa de la façana principal i les obertures centrals de la planta baixa i del primer pis de les façanes laterals, que són geminades. La porta d’entrada, de llinda, flanquejada per dues columnes llises amb capitell de tipus corinti amb les inicials "S" i "U", del propietari de l’immoble, Salvador Ubach.
Olesa de Montserrat - Cal Vador Bruixa
Olesa de Montserrat - Cal Vador Bruixa

La façana, d'estil eclèctic, s'ordena simètricament. A la façana principal la porta, flanquejada per finestres marca l’eix de simetria. Als altres dos pisos les obertures són balcons, destacant la balconada central del primer pis.  A les façanes laterals són les finestres centrals les que marquen la simetria, flanquejades per finestres a la planta baixa i per balcons als altres dos pisos. Tots els balcons reposen damunt mènsules.

Un element característic de l’edifici són les cantoneres còncaves de la façana principal, d’arrebossat simulant pedra. A la part posterior de l’edifici  les cantoneres utilitzen la mateixa tècnica, encara que en aquest cas simulen blocs de pedra encoixinats. Per la banda de darrera un porxo sobre columnes a la planta baixa, dibuixa un terrat amb balustrada al primer pis. 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Olesa de Montserrat - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web