Els Salistes d'Olesa de Montserrat

Olesa de Montserrat - Els Salistes

El projecte de construcció de l'edifici del Teatre Olesa, també anomenat Els Salistes, data de 1923 i està signat per l'arquitecte municipal Josep Ros i Ros. Va ser inaugurat el març de 1924, amb una capacitat de 1.200 espectadors. Era la seu del Casino Recreatiu Olesà i de la dreta olesana representada pels partidaris del diputat monàrquic Alfons Sala i Argemí, d’on li ve el nom popular dels Salistes. Alfons Sala promogué i participà activament en la fundació de la Unión Monárquica Nacional (1919), coalició de les faccions dinàtiques més de dretes, conservadores i centralistes de Catalunya, de la qual en va ser nomenat president. Als Salistes s'hi va representar la Passió des de la seva inauguració fins a l'any 1951.
Olesa de Montserrat - Els Salistes
Olesa de Montserrat - Els Salistes

L'element més destacable de l'edifici és la façana monumental de l'entrada, amb elements clàssics realitzats en estuc.  És d'estil eclèctic, amb columnes clàssiques i motllures d'inspiració barroca. La composició de la façana és de tres cossos, amb columnes geminades jòniques de fust llis que emmarquen tres grans portals d'arc escarser. Les columnes reposen sobre pòdium que sobresurt de la façana. Recorre la part alta de l’edifici diferents trams de cornisa amb un dentat a la part baixa. Ocupa a la part alta del cos central en una mena de frontó l'escut de la ciutat i la inscripció TEATRE OLESA. Els estucs són obra de de l'escultor olesà Alfons Gumfaus.
Olesa de Montserrat - Els Salistes

Actualment únicament s’utilitza la part davantera de l’edifici com a bar, restant les instal·lacions del teatre tancades. 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Olesa de Montserrat - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web