L'escorxador d'Olesa de Montserrat

L’escorxador és un edifici de caire industrial format per dues naus principals i una tercera de més petita, segons un projecte de juny de 1927 que signen l’arquitecte Ramon Duran i Reynals, pel que respecte a arquitectura de façanes, cobertes i volums, i l’enginyer industrial  i sanitari Cèsar Molinas Opisso, responsable de les instal·lacions i condicions sanitàries de l’edifici. L’edifici fou inaugurat l’any 1929.

Olesa de Montserrat - L'Escorxador

Es tracta d’un edifici  volumètricament aïllat. A la part baixa de l’edifici les obertures presenten porticons i reixes de ferro a l’exterior. Les part altes presenten obertures de ventilació a manera de gelosies d’obra. Les cobertes són de teula plana ceràmica a quatre aigües.
Olesa de Montserrat - L'Escorxador

Encara que s’havien fet obres en diverses vegades sobre l’edifici, que havia fet les funcions de magatzem de la brigada municipal, finalment en una jornada de portes obertes el maig de 2017 es feia pública la completa rehabilitació interior de l’edifici, amb l’objectiu que esdevingui un espai polivalent amb diferents usos per al municipi.
Olesa de Montserrat - L'Escorxador
Olesa de Montserrat - L'Escorxador

L’edifici té una superfície construïda de 585,5 m2, i amb les obres ara està format per una única planta baixa, amb un espai diàfan que inclou un escenari a un extrem i a l’altre un nucli que alberga diferents recintes i, finalment, una zona de lavabos ubicada en un dels laterals (annex oest). L’altre lateral (annex est) queda per a ús de l’associació de veïns de la Rambla-Eixample. L’última fase del projecte se centrarà en intervencions en el cos annex est de l’edifici i la millora de tota la part exterior. 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Olesa de Montserrat - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web