AMIC - Risc de rebrot al teu municipi

Torre del rellotge d'Olesa de Montserrat ***

Visita Virtual

PODEU VISITAR-LA VIRTUALMENT EN 360º


Olesa de Montserrat - Torre del Rellotge
Olesa de Montserrat - Torre del Rellotge

La Torre del Rellotge ocupa l'angle SE de l'església de Santa Maria. És una torre de planta quadrada i base atalussada, que formaria possiblement part del castell, construïda amb pedra irregular i carreus de gres roig a les cantonades. Mesura 5 m. de costat i té una alçària aproximada d'uns 29 m. L'aparell està format per pedres petites i mitjanes sense treballar, lligades amb morter. A la façana sud hi ha, a més del rellotge, una porta d'accés i una finestra enreixada. El seu aspecte actual i la seva alçada són fruit d'una reconstrucció de principis del segle XVI.
Olesa de Montserrat - Torre del Rellotge

És coronada per un cos octogonal damunt el qual s'alcen les dues campanes del rellotge municipal. Té una petita porta i dues finestretes.

Malgrat haver-se portat a terme una intervenció arqueològica a la plaça Nova l’any 1994 no s’ha pogut constatar amb certesa si la Torre del Rellotge tenia relació amb l'antic castell  ni si funcionava com una part de l'església de Santa Maria o de l'edifici annex al temple, que havia acollit la Casa Consistorial. El que sí sembla que la part baixa fou utilitzada com a presó.
Olesa de Montserrat - Torre del Rellotge
Olesa de Montserrat - Torre del Rellotge 

Consorci de Turisme

Diputació

Població: Olesa de Montserrat

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Olesa de Montserrat - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació Barcelona (tots els portals) 2020
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web