Òdena - Anunci Bar Jordi

Can Macià

Òdena - Can Macià


Can Macià d’Òdena, conegut antigament com mas Rossinyol de Moragues i més tard com mas Macià Aguilera, està vinculat almenys des del segle XVI al cognom i família Aguilera. A partir del segle XIX la propietat va passar a mans dels cognoms Gibert, Vives, i Bohigas. La casa senyorial, és de planta rectangular, i fou restaurada vers 1940, tot recordant un antic casal català amb una gran entrada, sala noble, rellotge de sol a la façana...

Òdena - Can Macià


També al recinte pairal hi ha l’església de la Mare de Déu de la Mercè de can Macià, construïda l’any 1927. Exteriorment és una construcció d’estil popular amb un sabor historicista neogòtic, que es constata clarament en la utilització de carreus ben tallats i regulars, i especialment en els arcs ogivals de les obertures del campanar i en els pinacles que culminen l’estructura. A l’interior també aquest aire neogòtic es fa patent en els baldaquins de les imatges. Destaquen també unes pintures murals sobre tela de regust vuitcentista a l’altar major realitzades l’any 1927 per Josep Pey i Farriol, basades en la tradició de l’aparició a Barcelona de la Mare de Déu de la Mercè la nit del 2 d’agost de 1218 a sant Pere Nolasc, sant Ramon de Penyafort i al rei Jaume I, per manar-los la fundació d’un ordre per a redempció dels captius, els mercedaris. L’altar està presidit per una imatge d’alabastre de la Mare de Déu de la Mercè.

Òdena - Can Macià


Sota la iniciativa de Joan Vives i Gibert, la finca va reorganitzar la seva estructura productiva per tal d’elaborar uns vins escumosos criats en cava, destinats a sortir al mercat el Nadal de 1936. Fins aleshores can Macià comercialitzava uns vins de taula sota les marques "Gran Ducal", "Ambar", "Sacro" i "Gurman". Joan Vives Gibert, va ser el promotor a partir de 1933 de l´elaboració de cava. Després de 1939 fou el seu nebot, Josep Ma. Bohigas Vives, qui va reiniciar l’elaboració, amb el nom de Bohigas. A partir de 1973 Fermí Bohigas va especialitzar la cava per a l’elaboració de Brut i crea el prestigiós Brut Nature. Actualment Jordi i Josep Casanovas Bohigas continuen elaborant un excel·lent cava i vi seguint criteris de tradició i modernitat. A can Macià, actualment es cultiven unes 60 hectàrees de vinya de les varietats Macabeu, Xarel·lo, Parellada i Chardonnay per a obtenció de vins (blancs i negres) i caves de gran qualitat (semi sec, brut, brut nature, gran reserva, brut reserva i brut nature reserva) comercialitzats sota les marques can Macià i Bohigas. La finca disposa d’unes caves situades a 10 metres de profunditat i a una temperatura constant de 14º durant tot l´any.

Curiositats
Òdena - Can Macià
Òdena - Can Macià


Prop de la casa pairal podem visitar l’embassament, construït l’any 1921, per tal d’autoabastir-se d’energia elèctrica. Aquesta no fou l’única obra important que el propietaris de can Macià realitzaren en aquest període per tal de millorar les condicions de la finca, ja que uns anys abans, el 1909, havien acondicionat la font, que encara avui en dia conserva l’empremta constructiva d’aquell moment en recerca del moviment modernista i, el 1929 van edificar el "xalet" en un turó proper al mateix embassament.

Òdena - Can Macià
Visita
Finca Can Macià - 08711 Òdena
Atenció al Client: 93 804 81 00
Venda Directa 902 02 18 18
Fax 93 803 23 66
www.bohigas.es

Diputació

Població: Òdena

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Òdena - Ajuntament
On Menjar
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web