Mercat Municipal del Prat de Llobregat

El primer projecte de mercat municipal estable s'elaborà al 1916 per l'arquitecte municipal Antoni Pascual i Carretero al solar que ocupa al solar de  la Plaça de la Vila. Aquest primer projecte fou abandonat i l’edifici fou construït segons el projecte de 1921 d’Antoni Bartra i Boada, aleshores també arquitecte municipal, i aixecat pel mestre d'obres pratenc Artur Monés i Company.

Edifici format per tres naus entre mitgeres, cobertes amb encavallades de fusta, articulades al voltant d'un element de planta octogonal irregular, cobert amb  estructura metàl·lica. Té un cos de serveis afegit al sud.

El Prat de Llobregat - Mercat Municipal

La façana principal presenta composició simètrica amb quatre pilastres rematades amb cornisa i obertures verticals, portal central i dues finestres rectangulars de grans dimensions. Tres conjunts de finestres lligades, rematades amb llinda horitzontal escalada, formen les obertures de la part superior de la façana. Una cornisa recorre el perfil del capcer, creant un coronament central de línies rectangulars. Originalment les encavallades de fusta suportaven una coberta de teula àrab, amb grans claraboies.
El Prat de Llobregat - Mercat Municipal

Inicialment, només disposava d'una entrada per l'esmentada plaça. Les ampliacions fins arrribar al carrer d'Ignasi Iglésias efectuada entre el 1934 i el 1944, i la portada a terme fins arribar al carrer del Centre entre 1937 i 1944, ja en temps de l'arquitecte Joaquim de Moragas i Ixart, dotaren l’edifici amb les tres sortides avui existents.
El Prat de Llobregat - Mercat Municipal
El Prat de Llobregat - Mercat Municipal

L’any 2001 es portà a terme l’última reforma, obra de l’arquitecte municipal Fernando Domínguez. Aquesta reforma suposà la substitució de les teules per una coberta metàl·lica i la modificació de la secció de les claraboies. Es reformaren totes les façanes exteriors i s’hi introduí una marquesina metàl·lica cobrint l'accés principal. També es van reformar tots els paraments interiors, restant vestigis de l'ornamentació original en algunes de les parades.

  

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
El Prat de Llobregat - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web