La Tordera a Blanes

360 graus ok

PODEU VISITAR-LA VIRTUALMENT EN 360º


Blanes - La Tordera


La Tordera neix a la Font Bona, al Coll de Sant Marçal al Montseny. És un riu de règim torrencial que té un recorregut de 61,5 km. Desemboca al Mediterrani formant un delta de 8 km2 que s’extén entre Blanes i Malgrat de Mar. La seva conca i els seus afluents (riera d’Arbúcies, riu de Cós, riera de Santa Coloma, riera de Vallors, riera del Pertegàs, riera de Repiaix i Riera de Vallmanya) ocupen una superfície total de 894 km².

Blanes - La Tordera


El riu era ja conegut en l'època romana tal com ho testifiquen alguns historiadors com Plini el Vell, Estrabó i Claudi Ptolemeu, malgrat que no coincideixen en el nom, essent potser el més conegut el de Flumen Tarnum. Durant l'època medieval es coneix com a Tordaria o Torderia.

Blanes - La Tordera


El riu Tordera forma a la seva desembocadura una llacuna aïllada del mar per una barra de sorra i còdols i constitueix un espai d'elevat interès, especialment pels ocells migratoris. La vegetació de ribera la constitueixen primordialment oms, àlbers i freixes.

Entre les aus representades en aquest hàbitat hi trobem espècies com el bernat pescaire, els martinets, el blauet... Altres espècies animals que hi podem trobar són la reineta, la tortuga de rierol i  la serp d'aigua.

Blanes - La Tordera


Al marge esquerre, la ocupació per part d’un càmping estreny la llera del riu. Al marge dret, al costat de la desembocadura,  s'ha construït una escullera que evita la formació de la llacuna que anteriorment es formava al sector més proper al mar. Aquests factors dificulten l’augment a la zona de la nidificació d’ocells migratoris.

 


 

Població: Blanes

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Blanes - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
FonTapa. Menja�t Gelida a tapes!
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web