Ara Lleida Estiu 2020

Casa de la Vila i plaça Major

Prats de Rei, Els - Ajuntament
Prats de Rei, Els - Ajuntament
Prats de Rei, Els - Ajuntament
Prats de Rei, Els - Ajuntament

La Casa de la Vila la trobem ubicada a la plaça Major, un recinte porxat per dues de les seves quatre bandes. És l’edificació més emblemàtica i destacada de la plaça juntament amb “cal Tabaqueru” que fa cantonada amb el carrer nou. Construïda a les darreries del segle XVI, tal com es llegia a l’escut de la vila que presideix la façana (1591), dins del corrent que es pot considerar renaixentista i que alguns autors defineixen com gòtic català. L’accés el constitueix un gran portal adovellat. Al primer pis dues finestres amb llindes motllurades flanquegen l’esmentat escut sostingut per dos lleons rampants i a les golfes s’obre una galeria de sis arcs o porxos sostinguts per columnes. Malgrat la seva sobrietat, l’edifici manté un caràcter senyorial i noble.

Prats de Rei, Els - Plaça Major
Prats de Rei, Els - Plaça Major

Prats de Rei, Els - Plaça Major
Prats de Rei, Els - Plaça Major

Curiositats

L’actual escut municipal dels Prats de Rei, és bàsicament el mateix que apareix a la façana de l’Ajuntament. Fou aprovat el 16 de juny de 1983 i està quarterat el primer i quart damunt d’argent, tres roses de gules (vermell heràldic) com a senyal referit al nom de Prats i el segon i tercer, les quatre barres, distintiu que ostenten tan sols les viles reials. L’escut actual a més té per timbre una corona distintiva d’una vila.

Visita
Visita exterior i lliure

Consorci de Turisme

Diputació

Població: Els Prats de Rei

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Moja - Cavas Hill
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web