Jardí Botànic Mar i Murtra de Blanes ***

360 graus ok

PODEU VISITAR-LO VIRTUALMENT EN 360º


Blanes - Jardí Botànic Mar i Murtra

L’any 1921 l'industrial Alemany Karl Faust Schmidt (1874-1952) construí aquest jardí després de comprar les vinyes i terrenys pertinents. Amb l’ajuda, entre d'altres, del botànic català Pius Font i Quer (1888-1964), va començar la tasca d'aclimatar plantes exòtiques de tots els continents partint de la construcció de varis dipòsits d'aigua. Des de 1961 està sota patronat de l'Ajuntament de Blanes. 

El Jardí  Mar i Murtra té més de 200 mil plantes de 6 mil espècies d'arreu del món, incloent les 150 espècies en perill d'extinció i ja desaparegudes del seu hàbitat original. Forma part de la Comunitat Internacional de Jardins Botànics i alberga un important centre d'investigació científic. Des de 1995 és considerat com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

Blanes - Jardí Botànic Mar i Murtra

La part arquitectònica del Jardí fou planificada per Josep Goday i Casals i Francesc Folguera i Grassi. El conjunt arquitectònic del Jardí de Mar i Murtra està composat per les pèrgoles, els magatzems i espais de treball, pels edificis de l'entrada del Jardí i pels templets o miradors que hi ha entre la Cala de sa Forcanera i la Cala Bona. 

Pel que fa a la casa-pèrgola de l'entrada, destaquen els esgrafiats de tipologia clàssica i el balcó cantoner amb sostre específic i mènsules de ferro forjat. També són interessants el pati d'entrada i la terrassa balconada de rajol, amb tocs de decoració barroca com les motllures i acabaments cargolats.

Pel que fa als miradors, destaca el dedicat a Carl von Linné, situat sobre uns penya-segats, de tipologia clàssica. Consta d'un edifici circular de petites dimensions sostingut per una construcció en terrassa i té un seguit de vuit columnes gairebé dòriques cobertes amb una cúpula de rajol i obra. 

 

 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Blanes - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
FonTapa. Menja�t Gelida a tapes!
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web