Ara Lleida Estiu 2020

Necròpolis tardoromana

Prats de Rei, Els - Necròpolis de l’església parroquial
Prats de Rei, Els - Necròpolis de l’església parroquial

Prats de Rei, Els - Necròpilis de l’església parroquial
Prats de Rei, Els - Necròpilis de l’església parroquial

Aquest conjunt d’enterraments situats a redós de l’absis de l’església parroquial de Santa Maria, el formen sis tombes de lloses, utilitzant alguna de les mateixes teules planes romanes com a capçalera o llit, i dos sarcòfags. Formava part del recinte una paret de pedra que també es reconstruí en el seu nou emplaçament. Les tombes estan datades entre els segles IV i VII dC i correspondrien a la primitiva església paleocristiana.

Prats de Rei, El - Necròpolis de l’església parroquial
Prats de Rei, El - Necròpolis de l’església parroquial

Curiositats

Els anys 1972-1973, davant de la rectoria de l’església parroquial de Santa Maria s’excavà una necròpolis, que fou després reconstruïda en l’indret actual. En el decurs del període 1972 i 1975 l’activitat arqueològica dels membres del Museu Municipal dels Prats de Rei fou realment molt intensa i fructífera, posant al descobert notables restes romanes i ibèriques a partir dels treballs efectuats a la placeta que hi ha davant de l’església parroquial, a peu del santuari de la Verge del Portal i al Camp de la Farinera o la Plana del Solà.

Visita
Visita exterior i lliure

Consorci de Turisme

Diputació

Població: Els Prats de Rei

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Moja - Cavas Hill
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web