Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossejats a l'Ametlla de Mar

Propera edició: 28/05/2021 a 06/06/2021

Les Jornades Gastronòmiques de l’Ametlla de Mar són l’aparador dels productes de la seva llotja i una mostra de les millors receptes dels seus restauradors. Els seus protagonistes són les diferents varietats de peixos de la nostra costa i els nostres cuiners que, amb les seves tècniques tant clàssiques com modernes, ens delectaran amb els diferents menús que oferiran durant les jornades gastronòmiques.

Aquestes jornades estan impulsades per l'Àrea Municipal de Turisme de l'Ametlla de Mar, que treballa per a oferir als nostres visitants aquest producte gastronòmic de gran qualitat a preus assequibles.

A part de promocionar la gastronomia local, també tenen l’objectiu de dinamitzar l’activitat turística i pesquera de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

Ametlla de Mar - Jornades Gastronòmiques del Peix Blau
Ametlla de Mar - Jornades Gastronòmiques del Peix Blau

 

Menús dels Fideus Rossejats

Un plaer per al seu paladar. Diferents restaurants del Club de la Gastronomia us presenten els seus menús del 29 de maig al 7 de juny amb els fideus rossejats com a protagonistes.

 

XXVI Diada dels Fideus Rossejats (31 de maig de 2020)

La Diada dels fideus rossejats és un dels referents gastronòmics de l’Ametlla de Mar. Aquestes festes serveixen per incrementar els coneixements que de la nostra cultura gastronòmica tenen els que ens visiten. A través d’un plat de fideus al voltant d’una bona taula sorgeixen complicitats i atractius que moltes vegades acaben en un interès més profund de la nostra població per part de qui els tasta.

 Aquest plat de fideus, cuinats a l’estil mariner, és habitual a les barques  i a les cases caleres des de temps immemorials, donada la relació amb el mar i la pesca. El brou de peix és l’element més important d’aquest plat que, com passa amb l’arrossejat, un altre dels plats típics de la gastronomia marinera, es complementa amb un bon plat de peix i patates.

Una quarantena de cuiners aficionats són els encarregats de mostrar a tots els visitants les diverses maneres de cuinar els fideus rossejats al Port de l’Ametlla de Mar. També, durant tot el matí, hi ha un equip de cuiners que s’encarreguen de cuinar i servir fideus en forma de degustacions perquè ningú marxi sense haver tastat el característic plat pescador.

Les olors, els gustos i els colors faran de la Diada dels Fideus Rossejats una magnífica oportunitat de viure una festa típicament mediterrània a la vora del mar i amb l’atractiu de tastar i conèixer un dels plats culturalment més arrelats de la gastronomia calera.


 

Centre informacio 1

Població: L'Ametlla de Mar

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Ametlla de Mar, L´ - Ajuntament
On Menjar
AMIC - Generalitat - PATRIMONI CULTURAL AMB ELS 5 SENTITS (lateral esquerra tot el web)
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web